Premierul Mihai Tudose a declarat ca statul roman va cumpara pachetul de 49% din Santierul Naval Mangalia detinut de Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, intr-o emisiune difuzata de Antena3.

"Impreuna cu ministrul Economiei, care nici el nu comunica, si el e ardelean, sta 16 ore la munca, am incercat sa rascumparam 51 % din actiunile Daewoo la santierul Mangalia. Am constatat ca impreuna cu alte ministere, gen Finante, Justitie, statul roman nu mai stie decat sa vanda. Sa redescoperim niste deprinderi, cum poate statul roman sa cumpere niste actiuni, sa avem si noi un santier naval, ca avem Dunare, Mare Neagra. Va spun ca vom avea un santier naval al statului. Trebuie niste fregate la armata, poate le facem noi. Sa facem mentenanta la noi. Poate mai facem si noi o barcuta acolo, poate nu iese cea mai frumoasa din prima", a declarat Tudose la postul de televiziune.

Insa, in luna noiembrie a anului trecut, grupul sud-coreean a anuntat ca a incheiat acord cu cel mai mare constructor de nave din Olanda - Damen Shipyards Group – pentru vanzarea aceluiasi pachet pe care statul vrea sa il rascumpere, pentru 26 de milioane de dolari, conform Adevarul.

Si evz.ro scria, zilele trecute, ca statul roman a decis sa isi exercite dreptul de preemtiune in aceasta tranzactia si a anuntat intentia de a cumpara pachetul, grupul sud-coreean fiind obligat sa inceapa discutiile in acest sens.

Daewoo-Mangalia Heavy Industries SA a fost constituita in ianuarie 1997 ca o societate mixta romano-coreeana, cu un capital social de 103,92 milioane dolari, din care 53 milioane (51% din actiuni) apartinand Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd. si 50,92 milioane dolari (49% din actiuni) apartinand societatii Santierul Naval 2 Mai Mangalia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri