Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a dispus joi seara trimiterea corpului de control al Guvernului la Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), ca urmare a incidentului de agresiune sexuala comis de politistul pedofil din cadrul Politiei Rutiere.

Totodata, Carmen Dan a reactionat cu aceleasi arme fata de acuzatiile premierului Tudose, declarand ca are dovezi si documente care atesta faptul ca a spus adevarul in privinta chestorului Catalin Ionita, care ar fi acceptat propunerea de a-l inlocui pe seful Politiei Romane, Bogdan Despescu. Ea a sugerat ca Mihai Tudose se bazeaza doar pe vorbe si nu pe dovezi (ca ea ar fi mintit - n.r.).

In ceea ce priveste demisia, ministrul de Interne a precizat ca face parte dintr-un Guvern politic, iar membrii acestuia au fost mandatati de partid.

Mihai Tudose a sustinut miercuri seara ca ministrul de Interne, Carmen Dan, "l-a mintit" si nu mai are cum sa lucreze cu ea. In plus, seful Guvernului spune ca,"daca va fi lasata", Carmen Dan isi va da demisia din functie. "Domnia sa a spus ca e dispusa sa-si dea demisia. Eu i-am spus ca in momentul asta, eu cred ca i-o accept, daca si-o da. (...) Eu cred ca domnia sa, daca va fi lasata, isi va da demisia", a declarat Mihai Tudose, potrivit Agerpres.

Seful Executivului a precizat ca ministrul Carmen Dan "l-a mintit" si nu mai are cum sa lucreze cu ea. Potrivit lui Tudose, ministrul Afacerilor Interne a sustinut ca seful DGA, Catalin Ionita, ar fi acceptat sa preia functia de sef al Politiei Romane in locul lui Bogdan Despescu, acest fapt fiind infirmat ulterior de Ionita.

"Am sa-mi permit sa va divulg un lucru si supararea mea fata de doamna ministru. Am intrebat-o daca este adevarat ca omul acela refuza. Mi-a spus ca nu este adevarat, ca omul isi doreste functia. La pranz, l-am sunat pe domnul chestor sa-l intreb eu, fiindca pe canalele media se vehiculau diverse informatii, ca nu vrea. (...) Discutia a fost urmatoarea: (...) 'Buna ziua, sunt premierul. Domnul comisar, doriti aceasta functie? Raspunsul a fost exact asa: 'Domnul prim-ministru, permiteti sa raportez, in cursul diminetii m-am prezentat la doamna ministru cu un raport prin care refuz aceasta functie'. (...) Din momentul acela am spus ca un ministru de Interne care isi permite sa ma minta in halul acesta, nu mai am ce sa lucrez cu domnia sa", a afirmat Tudose.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri