Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a declarat pentru Agerpres ca, la sedinta Comitetului Executiv al partidului, de luni dupa-amiaza, va milita "pentru echilibru", sustinand necesitatea stabilirii unor "limite de competenta ale guvernului si ale partidului, nu un guvern care sa incalece partidul, un guvern cu oameni competenti".

"La sedinta de astazi voi milita pentru echilibru. Indiferent care vor fi discutiile, trebuie sa convietuim, trebuie o coabitare. Trebuie stabilite limitele de competenta ale guvernului si ale partidului, nu un guvern care sa incalece partidul, un guvern cu oameni competenti. Partidul trebuie sa decida in privinta oamenilor care il reprezinta, iar guvernul se exprima cu privire la competenta acestora. Biroul Permanent si CEx trebuie sa functioneze, se vor detensiona situatiile (...). Oamenii se uita la noi si nu inteleg. In urma alegerilor si a votului cu care ne-au mandatat oamenii, noi raspundem de soarta tuturor romanilor, nu numai de cea a membrilor de partid, de aceea avem nevoie de echilibru, pentru a duce la indeplinire programul de guvernare si tot cea ce am promis", a declarat Niculae Badalau pentru Agerpres.

Referitor la o eventuala demisie sau demitere a ministrului de Interne, Carmen Dan, Badalau a sustinut ca decizia apartine premierului.

"Cu privire la ministrul de Interne, Carmen Dan, premierul decide si propune CEx si, atunci, sunt cele doua sectiuni - guvern si partid - care functioneaza", a precizat presedintele executiv al PSD.

Citeste si:
Cum arata noul Guvern Dancila si ce ii recomanda pe noii ministri
Cum arata noul Guvern Dancila...
Sursa foto: Agerpres/ Radu Tuta

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
"Depesedizarea administratiei publice": Clotilde publica o lista