Anul a inceput cu noi tensiuni si rupturi in interiorul Partidului Social Democrat, ce au culminat cu o sedinta a comitetului executiv, organizata rapid, la solicitarea mai multor lideri ai partidului, care au vrut sa transeze cel mai recent conflict din partid. Dupa multe ore de discutii si multe informatii aparute pe surse, au aparut si primele declaratii oficiale, liderii PSD au votat pentru retragerea sprijinului politic pentru guvernul Tudose, conform surselor Digi24. Conform acelorasi surse, Tudose ar fi declarat ca isi va depune demisia, daca asa se va decide in CeX. Mai exact, premierul ar avea demisia deja semnata la Palatul Victoriei.

Digi24 informeaza ca Paul Stanescu devine premier interimar si ca mai multi membri ai guvernului vor demisiona. Doar 8 lideri ar fi fost "de partea" premierului, cei care au votat impotriva retragerii sprijinului sau s-au abtinut. 59 de membri ai Comitetului Executiv au votat pentru.

Demisia lui Tudose va fi trimisa presedintelui Iohannis. In aceasta seara, presedintele a declarat ca daca guvernul Tudose va fi debarcat, "se va gandi serios daca PSD este capabil sa guverneze sau nu".

PSD adanceste, cu aceasta decizie, criza politica din Romania si reuseste sa intre in istorie, drept singurul partid de la guvernare care isi schimba doua guverne proprii intr-un singur an.

Mihai Tudose a anuntat oficial ca isi depune demisia: "Partidul a hotarat ca e nevoie de un alt guvern, de o alta abordare. Poate am si eu vina mea. CeX m-a numit, CeX a decis. Imi reprosez ca nu am facut mai multe spitale sau autostrazi. Plec cu fruntea sus, nu regret nimic. Nu voi asigura interimatul, merg la palatul Victoria sa imi strang lucrurile".

"Nu au fost reprosuri, n-au fost chestiuni de fond, Guvernul a facut TREABA! A avut crestere economica, a marit pensii si salarii, a asigurat climat de securitate... LIPSA DE COMUNICARE NASTE MONSTRI!", a declarat un lider PSD, la iesirea de la sedinta.

Ora 22.00: Mihai Tudose si Marcel Ciolacu isi scriu demisiile in acest moment, transmite Antena3. De asemenea, Liviu Dragnea a transmis ca nu face nicio propunere maine, la sedinta PSD, ci ca prefera sa fie votat un nume de liderii PSD, pe care il va sustine, a declarat Codrin Stefanescu la Antena 3.

Ce declaratii au facut liderii PSD inainte de inceperea sedintei

Gabriela Firea: "Ne dorim un partid unit, o echipa care sa lucreze cu motoarele turate la maximum, o concentrare pe proiecte si mai putin pe dispute interne si dupa aceasta sedinta PSD sa nu iasa faramitat si decimat. Nu ne face placere ca despre PSD se vorbeste folosind termeni precum gasca, grupare, zone de interes".

Niculae Badalau: "Eu sper si m-am rugat sa ne lumineze Dumnezeu gandurile si sa iesim astazi linistiti si cu un guvern solid, tocmai pentru a indeplini ce le-am promis romanilor, o viata mai buna. Acest guvern se va numi Guvernul PSD. Cred ca se va numi Guvernul Mihai Tudose pentru ca asa trebuie", a spus Badalau.

Premierul Mihai Tudose a facut si el o scurta afirmatie inainte de a intra in sedinta, insa pe langa cele ce ar urma sa se intample in CEX: "Vreau sa va spun ca imi mentin foarte, foarte, foarte clar pozitia ca nu este negociabila integritatea Romaniei. Nu se poate vorbi de autonomia unei bucati din Romania. Mesajul meu a fost catre autoritatile statului care trebuie sa aplice legea. Mandatele lor flutura, despre asta a fost vorba, nu ca vor fi spanzurati oameni", a declarat Tudose.

Liviu Dragnea: “in toata perioada aceasta eu nu am iesit in spatiul public cu declaratii, doar am citit scrisori, am urmarit ce au spus ceilalti. O sa vorbesc acum la CEx", a spus Dragnea.

Robert Negoita: "Am auzit ca la cabinet la domnul Dragnea s-au strans semnaturi din judete. Daca acest lucru s-a intamplat, este profund in neregula, este neprincipial. Sa chemi presedintii pe rand este neprincipial", a declarat Robert Negoita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri