Jurnalismul necesita, printre altele, a urmari toate partile implicate intr-o actiune, iar caderea (inca) unui Guvern transmite reverberatii pe toate verticalele si palierele societatii. Am urmarit pe grupul “PSD Partidul Eroilor”, 62.000 de membri, reactia celor care sustin partidul de guvernare dupa ce Dragnea si “baronii sai” au daramat al doilea Guvern intr-un singur an.

Fata de alte sincope ale guvernelor PSD din ultimul an (accize, taxe suplimentare, marirea preturilor, split-TVA, “revolutia fiscala”, 0 investitii in infrastructura, educatie sau spitale etc.), de data aceasta am remarcat o mai puternica dezamagire a electoratului Partidului Social Democrat.

In prima faza chiar, pana cand au intervenit “postacii de partid”, vocile care criticau PSD si care se aratau dezamagite predominau, spre surprinderea noastra. Bineinteles, multe dintre comentarii au cel putin cateva greseli gramaticale – ceea ce arata, pe de alta parte, faptul ca sunt genuine.

Unii se intreaba ce face opozitia in aceste momente si de ce reactioneaza anemic:

O alta categorie de comentarii, preponderente din pacate, indica nevoia de scenarii apocaliptice si teorii ale conspiratiei in randul votantilor PSD.

Lucrurile au inceput sa se limpezeasca dupa ce televiziunile de partid, Antena 3 si Romania TV, au inceput la unison sa transmita publicului ce trebuie sa creada - ca fantasmagoricul si inexistentul "stat paralel" si-ar fi bagat coada in treburile PSD si ca, de fapt, Dragnea & co. au facut ceea ce trebuia pentru a ne proteja pe noi, sarmarii cetateni de rand. "Informatiile" au fost preluate pe nemestecate de foarte multi votanti. Astfel "statul paralel", Basescu (!?), Iohannis se fac vinovati de ceea ce s-a intamplat, SAU Tudose a devenit brusc inamicul poporului si "infiltrat" in "Partid".

Concluzii? Fata de alte controverse in care a fost implicat PSD de-a lungul acestui an de guvernare, si nu au fost putine, votantii au inceput sa se scindeze mai mult, unii aratandu-si nemultumirea pe fata si spunand chiar ca nu o sa-i mai voteze. Vedem cat de scurta le va fi memoria. De cealalta parte, multi continua sa dea vina pe entitati terte, unele dintre ele extrem de abstracte, precum acest "stat paralel".

Sursa foto: ZiaruldeIasi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri