Presa internationala a reactionat dupa ce premierul Mihai Tudose a anuntat ca isi va da demisia dupa ce partidul a decis, in urma sedintei CEx, sa ii retraga sprijinul, publicatii precum Bloomberg si The Washington Post facand referire la conflictul dintre prim-ministru si presedintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit site-ului Digi 24.

Romania si-a pierdut al doilea premier in sapte luni, dupa ce partidul lui Mihai Tudose i-a retras acestuia sprijinul, scrie BBC. Postul public de televiziune din Marea Britanie noteaza ca, la fel ca predecesorul sau, Sorin Grindeanu, si Mihai Tudose a fost victima unei batalii in cadrul partidului.

Si agentia France Presse scrie despre demisia premierului roman, care a plecat dupa un conflict cu liderul Partidului Social-democrat (PSD).

Reuters noteaza ca tensiunile dintre Tudose si presedintele PSD, Liviu Dragnea, au inceput dupa ce premierul a cerut ministrului de Interne sa demisioneze, insa aceasta a refuzat. Agentia subliniaza ca Dragnea nu poate deveni prim-ministru din cauza unei condamnari.

Bloomberg a scris, de asemenea, despre demisia premierului, titrand "Guvernul Romaniei a picat dupa ce premierul a pierdut conflictul cu seful partidului".

Deutsche Welle si express.co.uk au publicat articole despre demisia lui Tudose, care a pierdut sprijinul politic si lupta cu presedintele partidului, Liviu Dragnea.

„Premierul Romaniei Mihai Tudose a demisionat dupa ce a pierdul sprijinul propriului Partid Social Democrat”, a notat si Euronews.

In Franta, ziaristii de la Le Figaro au scris despre conflictul de la Bucuresti: „Premierul Mihai Tudose a demisionat dupa ce a pierdut sustinerea partidului sau. Este al doilea premier inlaturat din functie in ultimele 7 luni", potrivit sursei citate.

In Statele Unite, ziaristii The Washington Post titreaza: „Premierul Romaniei demisioneaza dupa ce partidul sau i-a retras sprijinul, pe fondul luptei pentru putere cu liderul formatiunii”.

Un titlul asemanator a fost folosit si de agentia chineza de presa Xinhua: "Premierul Romaniei demisioneaza in mijlocul scandalului cu seful partidului".

Premierul Mihai Tudose a anuntat, luni seara, la finalul CEX, ca demisioneaza, pentru ca asa a decis partidul. Premierul Mihai Tudose a fost investit in functie in 29 iunie 2017, dupa demiterea Guvernului Grindeanu, la sase luni de la investire, prin motiune de cenzura a PSD.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri