Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a anunta, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca l-a desemnat pe Mihai Fifor, actualul ministru al Apararii, in functia de premier interminar, dupa demisia lui Mihai Tudose, care i-a fost inaintata si pe care a acceptat-o.

"Dupa demisia lui Mihai Tudose, l-am desemnat pe Mihai Fifor ca interminar la conducerea guvernului, iar pentru a avea o procedura rapida, cat tine de mine, am decis sa convoc partidele la intalniri, maine. Voi trimite acum invitatiiile de participare, pentru maine, la consultari", a declarat Klaus Iohannis.

"Premierul Mihai Tudose mi-a inaintat demisia si am acceptat-o. Aceasta situatie in care s-a ajuns ma nemultumeste profund si este o situatie care ma ingrijoreaza. Iata ca, la un an de la alegeri, primul an de dupa alegeri, avem deja doua guverne PSD esuate. Acum, evident, este nevoie de un guvern, pentru a scurta cat de mult situatia de incertitudine. Eu vreau sa avem o precedura rapida, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindca aceasta nesiguranta poltica nu trebuie sa degenereze in instabilitate politica si vreau sa previn posibilele urmari economice negative ale acestei crize generate in interiorul PSD-ului", a mai spus presedintele Romaniei.

Cine este Mihai Fifor, ministrul desemnat pentru functia de premier interimar

In 1994, Mihai Fifor a devenit licentiat in Filosofie, din partea Facultatii de Litere si Istorie, Universitatea din Craiova. Un an mai tarziu, a obtinut masteratul in ''Literatura romana'', tot la Universitatea Craiova. Din 2003, este doctor in Antropologie Sociala, Universitatea Craiova. In 2007, a absolvit un master in Managementul Afacerii Publice, la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, iar in anul 2009 — ''Managementul afacerilor interne'', la Colegiul National de Afaceri Interne, Academia de Politie ''Al. I. Cuza'' si ''Securitate si buna guvernare'', la Colegiul National de Aparare, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputatilor, potrivit Agerpres.

A lucrat ca: cercetator stiintific principal, Institutul de Cercetari socio-umane ''C. S. Nicolaescu — Plopsor'', Academia Romana (1994-2001); director la Centrul judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, Dolj (2001-2005); manager la Muzeul Olteniei din Craiova (2005-2009); secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor (2009); manager la Muzeul Olteniei din Craiova (2009-2012), secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor (mai-dec. 2012).

A fost presedintele Organizatiei Municipale PSD Craiova (2010-dec. 2012). La 18 mai 2012, Mihai Fifor a fost numit in functia de secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor, prin decizia premierului Victor Ponta, fiind eliberat din functie la 22 decembrie 2012.

La alegerile legislative din 9 decembrie 2012, a fost ales senator de Dolj (din partea PSD), in colegiul uninominal 2 din Circumscriptia electorala nr. 17. In Senat, a fost secretar al Comisiei pentru administratie publica si organizarea teritoriului (20 dec. 2012 — 4 febr. 2015), membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen (incepand cu 18 iul. 2013), membru al Comisiei pentru transporturi si energie (incepand cu 4 febr. 2015) si membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala (oct. 2015 — dec. 2015).

In iunie 2015, premierul Victor Ponta l-a propus pe Mihai Fifor pentru a ocupa functia de ministru al Transporturilor. Presedintele Klaus Iohannis a respins, insa, la 15 iulie, propunerea prim-ministrului, motivand ca nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor.

La 9 februarie 2016, senatorul Mihai Fifor a fost ales in functia de presedinte al Consiliului National al PSD, prin vot deschis, cu unanimitate.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, a obtinut un mandat de senator, la Arad, tot pe listele PSD. Senatorul PSD Mihai Fifor este presedinte al Comisiei parlamentare comune de ancheta pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de scrutinul prezidential, de la infiintarea acestei comisii, in 11 mai 2017.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri