Viorica Dancila, propunerea PSD pentru functia de premier, a fost profesoara la un liceu din Videle timp de 8 ani si a intrat in PSD in 1996. In prezent, Dancila este europarlamentar si presedinta organizatiei Nationale de Femei a PSD, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Parlamentului European.

Viorica Dancila a fost nominalizata pentru functia de premier printr-o procedura noua in CEx PSD, a spus Liviu Dragnea.

"A fost o procedura noua in CExN, in care au fost mai multe propuneri, cei care au propus si-au sustinut propunerile respective, a fost o discutie foarte buna si am ajuns la concluzia cu toti ca genul asta de discutii, de proceduri sunt cele mai bune si mai sanatoase. In final, a fost votata doamna Viorica Dancila - seful delegatiei PSD la Parlamentul European, doar cu o abtinere", a afirmat Dragnea, potrivit Agerpres.

"Viorica Dancila a fost propusa de Niculae Badalau. De asemenea, au sustinut si colegele din organizatia de femei aceasta propunere. A fost o discutie buna, o intalnire buna, care sper sa aiba finalitate la presedintele Romaniei", a adaugat liderul PSD.

Potrivit acestuia, Dancila nu s-a dezis niciodata de programul de guvernare al PSD si nici de initiativele de imbunatatire a Legilor Justitiei.

Si Ecaterina Andronescu a fost propusa pentru functia de premier, insa aceasta si-a retras candidatura.

CV Viorica Dancila: Pe cine a votat PSD pentru functia de premier

Potrivit CV-ul Vioricai Dancila, aceasta ocupa functia de deputat in Parlamentul European, incepand din 2009. In prezent se afla la al doilea mandat. Viorica Dancila a inaintat Parlamentului European un raport in calitate de raportor, a avut 151 de propuneri de rezolutie si 170 de intrebari parlamentare.

La 6 februarie 2014, numele sau a aparut pe lista primilor 12 candidati propusi de PSD pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. La 25 mai 2014, Viorica Dancila a fost aleasa pentru un nou mandat de eurodeputat, pentru legislatura 2014-2019, pe listele Aliantei Electorale PSD+UNPR+PC. Din decembrie 2014, este lidera delegatiei deputatilor europeni romani in Grupul S&D.

CV Viorica Dancila

Facebook / Viorica Dancila

Viorica Dancila a fost profesoara la un liceu din Videle in perioada1989-1997. Intre anii 1988-2009 a lucrat ca inginer la OMV Petrom, se mai arata in CV-ul Vioricai Dancila.

Aceasta a absolvit, in 2006, programul de master "Spatiul public european" al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative. In perioada 1983-1988 a studiat la Institutul de Petrol si Gaze.

Activitatea in PSD a Vioricai Dancila

Europarlamentara este membra a PSD din 1996. Din 2005 pana in 2014 a fost presedinta a Organizatiei Judetene de Femei PSD Teleorman. In prezent este presedinta a Organizatiei Nationale de Femei a PSD, functie pe care a mai ocupat-o in perioada 2010-2014, potrivit CV-ului Vioricai Dancila.

Aceasta a ocupat mai multe functii in partid, de vicepresedinta Organizatiei Judetene PSD Teleorman (2005-2014), presedinta a Organizatiei PSD din orasul Videle, consilier judetean din partea PSD, Consiliul Judetean Teleorman (2008-2009) si consilier local din partea PSD, Consiliul Local Videle (2004-2008).

Vioricai Dancila, discurs in Parlamentul European pe tema OUG 13

In februarie 2017, in plina criza provocata de adoptarea Ordonantei 13 si proteste de strada de amploare in Romania, cele mai mari de dupa Revolutie, Viorica Dancila sustinea, intr-un discurs in Parlamentul European: "Curtea Constitutionala a constatat ca unele prevederi ale Codului Penal nu erau constitutionale. Drept urmare, Guvernul PSD-ALDE a dat Ordonanta de Urgenta pentru a reglementa acest lucru. Acelasi lucru a fost folosit anterior de Guvernul Ciolos si de Guvernul Boc. Guvernul presedintelui Iohannis, Guvernul Ciolos, a operat 151 de modificari, realizate in secret, fara nicio consultare publica. De ce, domnule comisar, nu ati spus si atunci ca Romania a facut un pas inapoi? Mai mult, o serie de modificari operate de Guvernul Ciolos au incalcat fundamental drepturile omului."

Citeste si: Klaus Iohannis: L-am desemnat pe Mihai Fifor interimar la conducerea guvernului

Sursa foto: Facebook / Viorica Dancila

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri