Miscarea civica Initiativa Romania ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa desemneze un alt candidat fata de propunerea coalitiei PSD-ALDE pentru functia de prim-ministru si reaminteste ca sambata vor avea loc proteste in Piata Universitatii din Bucuresti.

"Solicitam Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis sa desemneze un alt candidat decat propunerea coalitiei PSD-ALDE pentru functia de Prim-ministru al Guvernului Romaniei si doar sub rezerva asumarii publice de catre acesta a respectarii depline a principiilor democratice si ale statului de drept", se arata in postarea publicata de Initiativa Romania pe Facebook.

"Cerem tuturor partidelor politice si actorilor civici, care cred si actioneaza efectiv in sensul continuarii drumului democratic european si euroatlantic, al respectarii statului de drept si al consolidarii independentei justitiei si a luptei impotriva coruptiei, sa discute si sa colaboreze pentru identificarea unei solutii programatice si politice coerente la fundatura democratica si economica in care ne-a adus un an de pseudoguvernare PSD-ALDE", se mai arata in postare.

Initiativa Romania sustine ca sambata, 20 ianuarie, de la ora 18.00, vor avea loc proteste in Piata Universitatii din Bucuresti si oriunde in tara, pentru a cere autoritatilor competente (Guvern, CCR si Presedintia Romaniei) sa ceara un punct de vedere Comisiei de la Venetia in legatura cu modificarile adoptate de Parlament la legile Justitiei inainte de o decizie a Curtii Constitutionale in legatura cu acestea si de o eventuala reexaminare a acestora in Parlamentul Romaniei. De asemenea, membrii miscarii civice vor solicita respingerea in Parlament a tuturor propunerilor actuale de modificare a legislatiei penale, care urmaresc slabirea luptei anticoruptie, reducerea pedepselor sau dezincriminarea unor infractiuni.

Printre semnatarii mesajului se numara: Actiunea Civica Galati, Alba Iulia Civica, CIVICA Iasi, Coruptia Ucide, Diaspora Franta solidara cu Romania, Geeks for Democracy, Grupul civic #Insist, Initiativa Romania, Initiativa Timisoara, Oradea Civica, #REZISTENTA, #Rezist Milano, #Rezistam si la Paris, Spatiu liber de coruptie. #VaVedem din Bucuresti, si VeDem Just - Asociatia Voci pentru Democratie si Justitie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri