La scurt timp dupa anuntul presedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea ca premier a Vioricai Dancila, aceasta a facut o scurta declaratie de presa impreuna cu Liviu Dragnea, presedintele PSD.

"Multumesc presedintelui Iohannis si lui Liviu Dragnea, multumesc colegilor mei pentru increderea acordata. Astept sa avem votul de investitura in Parlament, este importanta punerea in practica a programului de guvernare, pentru Romania si pentru romani, sa tratam asa cum trebuie anul centenarului si sa pregatim preluarea presedintiei Comisiei Europene", a declarat noul premier desemnat.

Dragnea a mai spus ca luni va fi convocat Parlamentul in sedinta extraordinara, pentru acordarea votului de investitura, si ca spera ca la 1 februarie noul guvern sa fie in functie.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a numit-o pe Viorica Dancila, propunerea PSD, in functia de prim-ministru al Romaniei

"In primul rand, aceasta decizie trebuie sa fie conforma cu Constitutia si cu deciziile CCR in materie de desemnare. Aici, argumentul cel mai puternic e aritmetica parlamentara. In parlament, dupa consultari, imi e foarte clar. PSD-ul dispune de o majoritate. Si atunci, cantarind toate argumentele, am decis sa dau PSD-ului inca o sansa si sa desemnez persoana propusa de PSD, pe doamna Dancila, dar, acum, PSD trebuie sa performeze. Romanii au mari asteptari, si eu am mari asteptari. PSD-ul a promis si in campania electorala si dupa campanie, lucruri importante. PSD a promis salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructura, dar, pana acum, prea putin s-a realizat. Acum, PSD-ul trebuie sa dovedeasca ca ce a promis, face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare, care au fost castigate de PSD, doua guverne PSD esuate. Acum primesc sansa de a dovedi ca stiu ce vor si stiu cum se face. In continuare, ii invit pe toti cei implicati in procedura sa se mobilizeze si sa lucreze repede si bine. Este posibil ca pana la 1 februarie, intreaga procedura sa fie finalizata si noul guvern sa se apuce de treaba si sa rezolve probleme mai degraba decat sa le incurce", a declarat presedintele Klaus Iohannis, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa.

Ministrii propusi pentru...
Citeste si: Ministrii primesc avizul comisiilor parlamentare de specialitate

Viorica Dancila, propunerea PSD pentru functia de premier, a fost profesoara la un liceu din Videle timp de 8 ani si a intrat in PSD in 1996. In prezent, Dancila este europarlamentar si presedinta organizatiei Nationale de Femei a PSD, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Parlamentului European. Citeste mai multe aici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dancila: De saptamana aceasta vom renunta la formularul 600