La scurt timp dupa anuntul presedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea ca premier a Vioricai Dancila, aceasta a facut o scurta declaratie de presa impreuna cu Liviu Dragnea, presedintele PSD.

"Multumesc presedintelui Iohannis si lui Liviu Dragnea, multumesc colegilor mei pentru increderea acordata. Astept sa avem votul de investitura in Parlament, este importanta punerea in practica a programului de guvernare, pentru Romania si pentru romani, sa tratam asa cum trebuie anul centenarului si sa pregatim preluarea presedintiei Comisiei Europene", a declarat noul premier desemnat.

Dragnea a mai spus ca luni va fi convocat Parlamentul in sedinta extraordinara, pentru acordarea votului de investitura, si ca spera ca la 1 februarie noul guvern sa fie in functie.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a numit-o pe Viorica Dancila, propunerea PSD, in functia de prim-ministru al Romaniei

"In primul rand, aceasta decizie trebuie sa fie conforma cu Constitutia si cu deciziile CCR in materie de desemnare. Aici, argumentul cel mai puternic e aritmetica parlamentara. In parlament, dupa consultari, imi e foarte clar. PSD-ul dispune de o majoritate. Si atunci, cantarind toate argumentele, am decis sa dau PSD-ului inca o sansa si sa desemnez persoana propusa de PSD, pe doamna Dancila, dar, acum, PSD trebuie sa performeze. Romanii au mari asteptari, si eu am mari asteptari. PSD-ul a promis si in campania electorala si dupa campanie, lucruri importante. PSD a promis salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructura, dar, pana acum, prea putin s-a realizat. Acum, PSD-ul trebuie sa dovedeasca ca ce a promis, face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare, care au fost castigate de PSD, doua guverne PSD esuate. Acum primesc sansa de a dovedi ca stiu ce vor si stiu cum se face. In continuare, ii invit pe toti cei implicati in procedura sa se mobilizeze si sa lucreze repede si bine. Este posibil ca pana la 1 februarie, intreaga procedura sa fie finalizata si noul guvern sa se apuce de treaba si sa rezolve probleme mai degraba decat sa le incurce", a declarat presedintele Klaus Iohannis, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa.

Viorica Dancila, propunerea PSD pentru functia de premier, a fost profesoara la un liceu din Videle timp de 8 ani si a intrat in PSD in 1996. In prezent, Dancila este europarlamentar si presedinta organizatiei Nationale de Femei a PSD, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Parlamentului European. Citeste mai multe aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri