Raluca Turcan, prim-vicepresedintele PNL, a declarat la RFI, ca presedintele Klaus Iohannis ar fi dat satisfactie PSD-ului daca ar fi respins-o pe Viorica Dancila ca premier, adaugand ca singura solutie este ca Executivul sa fie respins in Parlament.

"Singura varianta care sa raspunda totalmente, clar, neinterpretabil rigorilor Constitutiei este respingerea acestui Guvern, in frunte cu doamna Dancila, in Parlamentul Romaniei”, a declarat Raluca Turcan la RFI.

Liderul PNL anunta discutii cu oameni din PSD, ALDE si UDMR: „Daca in continuare se poarta discutii si noi nu va ascund ca vom purta discutii cu partidele care s-au manifestat clar ca si Opozitie in Parlament, vom discuta si cu UDMR-ul, vom discuta si cu minoritatile, plus alti oameni din PSD si din ALDE, care inca mai sunt cu capul pe umeri si nu pot sa fie partasi la faradelegea generata de Liviu Dragnea, se pot strange voturi care sa diminueze practic din majoritatea pe care ei o au in momentul de fata”.

„Au fost foarte multe voci care spuneau ca presedintele trebuia sa o refuze pe doamna Dancila. Daca presedintele refuza propunerea PSD, Dragnea venea tot cu un om al lui, plus cu o suspendare. Atentie: doar cu o suspendare, nu si cu referendum de demitere, pentru ca in perioada suspendarii, Calin Popescu Tariceanu ajungea presedinte interimar al Romaniei, schimba sefii Parchetelor, puneau mana pe justitie si apoi prin Parlament opreau referendumul, iar presedintele se intorcea la Cotroceni sa constate practic ingenuncherea Romaniei. Pentru romani, acest plan diabolic al PSD, devoalat de oameni din PSD era mult mai nociv decat numirea doamnei Dancila (...). Planul diabolic al PSD era exact acesta: suspendare, pana la referendum, ingenuncherea Romaniei, coruptie pana in ultima celula a societatii si apoi fluierau probabil in baie si mancau mici la gratar de Centenarul Marii Uniri”, a mai spus Turcan.

Turcan crede ca presedintele Klaus Iohannis „ar fi dat satisfactie PSD-ului”, daca ar fi respins-o pe Viorica Dancila.

Cei doi judecatori propusi de...
Citeste si: Cei doi judecatori propusi de PSD la CCR au depus juramantul

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dancila: Luam in calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile