Europarlamentarul Siegfried Muresan sustine, intr-o postare pe pagina de socializare, ca modificarea legilor justitiei din Romania va fi discutata in Parlamentul European, in urmatoarea sesiune plenara din februarie.

"Parlamentul European va dezbate in urmatoarea sesiune plenara, din februarie, in plenul de la Strasbourg, situatia justitiei din Romania ca urmare a incercarilor PSD si ALDE de a slabi justitia. Decizia a fost luata astazi (n.r. joi) in Parlamentul European la Conferinta presedintilor, compusa din liderii grupurilor politice si presedintele Parlamentului", scrie eurodeputatul pe Facebook.

Siegfried Muresan sustine ca decizia Parlamentului European de a discuta situatia legilor justitiei din Romania indica ingrijorarea existenta la nivelul Uniunii Europene.

"Este un semnal clar ca incercarile PSD si ALDE de a controla si slabi justitia nu trec neobservate, iar faptul ca Parlamentul European a decis sa dezbata chiar in a doua sesiune plenara din acest an situatia justitiei din Romania arata ingrijorarea serioasa existenta la nivelul Uniunii Europene fata de incercarile de slabire a sistemului de justitie din Romania", mai scrie Muresan, deputat european din partea Partidului Miscarea Populara (PMP).

"Uniunea Europeana nu permite nicio bresa in sistemul de justitie din nicio tara membra fiindca aceasta ar deveni un risc major pentru intreaga Uniune. Nu poti sa te transformi intr-un stat mafiot si sa ramai membru al UE, asta trebuie sa inteleaga grupurile de interese din PSD si ALDE!", concluzioneaza parlamentarul.

Citeste si:
PE va adopta o rezolutie in privinta Romaniei. Dancila va fi invitata
Parlamentul European a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Retrospectiva 2018: Klaus Iohannis, la al patrulea an de mandat