Presedintele PMP Traian Basescu afirma ca presedintele Klaus Iohannis avea marja constitutionala suficienta pentru a respinge nominalizarea Vioricai Dancila ca premier facuta de PSD, mentionand ca argumentul suspendarii sefului statului a fost "fals interpretat de artistii dezinformarii", scrie Agerpres.

"De trei zile, un cor intreg de artisti ai dezinformarii remarca "intelepciunea" lui Iohannis in evidentul noncombat de la numirea doamnei Viorica Vasilica Dancila. Argumentul suprem este invocarea art. 103 din Constitutie, fals interpretat de artistii dezinformarii si santajul mincinos al suspendarii. In realitate, Presedintele Romaniei avea marja constitutionala suficienta pentru a respinge nominalizarea facuta de Daddy", scrie Basescu pe Facebook.

Liderul PMP subliniaza ca cel mai mare risc este ca "presedintele sa dea constient Guvernul Romaniei pe mana condamnatului Dragnea", iar pentru evitarea lui seful statului trebuia sa uzeze la maxim de prerogativele sale constitutionale.

"Poate coristii reusesc sa explice public, cat este de constitutional ca presedintele sa dea constient Guvernul Romaniei pe mana condamnatului Dragnea. Eu cred ca acesta este cel mai mare risc, pentru evitarea caruia Presedintele Romaniei trebuia sa uzeze la maxim de prerogativele sale constitutionale. Vom vedea, dar atunci va fi prea tarziu! PS - Oare cine l-o fi pacalit pe Iohannis cu povestea ca la ora 18.00 Daddy urma sa anunte suspendarea?", mentioneaza Traian Basescu.

Citeste si:
Cat au cheltuit candidatii la prezidentiale
Cat au cheltuit candidatii la...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce prioritati cred romanii ca ar trebui sa aiba presedintele Romaniei