Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepresedinte al PSD, a declarat, duminica seara, ca o treime din viitorul guvern se va "improspata", iar structura guvernamentala ramane aceeasi. Referindu-se la proteste, Firea a declarat "ca ar trebui asumate astfel de adunari publice". Primarul general a comentat si posibila candidatura la alegerile prezidentiale, punctand ca nu va renunta la functia de edil chiar daca i-ar cere acest lucru presedintele partidului sau partidul, potrivit Agerpres.

"In primul rand, structura guvernamentala ramane aceeasi, este una eficienta, nu avem acum timp pentru o analiza fulger, este mai important sa analizam ce au facut ministrii decat sa numaram cabinetele, ministere, secretariatele de stat din subordinea ministerelor. Intr-adevar, s-a luat decizia ca unii dintre ministri sa-si inceteze activitatea si sa preia aceste portofolii persoane care sunt energice, dinamice si care sunt bune cunoscatoare ale acelui domeniu. (...) Cred, fac o estimare, sper sa nu gresesc, cam o treime din guvern se va improspata, mi-as dori sa fie, la fel, mai multe doamne - asa cum s-a intamplat in celelalte guverne - mi-as dori ca dupa ziua de luni sa nu existe o competitie si un sentiment negativ intre organizatiile judetene care vor propune anumiti candidati", a declarat Gabriela Firea la Romania Tv, citata de Agerpres.

Vicepresedintele PSD a mentionat ca programul de guvernare va ramane, "in esenta", acelasi.

"Programul de guvernare ramane, in esenta, acelasi, in special in punctele sale sociale si economice, care au fost atat de apreciate pana acum. Se mai adauga, de asemenea, cateva principii care vor fi preluate si cateva programe nationale, de catre noul executiv si, de asemenea, am primit promisiunea ca vor fi preluate cateva programe si pentru Capitala Romaniei si vor fi tratate cu celeritate pentru ca asa este normal, chiar daca pana acum, Capitala, din nefericire, a fost o Cenusareasa", a adaugat Firea.

Primarul general, despre proteste

Referindu-se la protestele de strada, Firea a declarat ca ar trebui asumate astfel de adunari publice.

Citeste si:
Ce spune Firea despre referendumul initiat de Iohannis
Firea, despre referendumul...

"Eu cred ca ar trebui sa fie asumate aceste adunari publice, ele sunt permise de lege daca sunt autorizate, si nu vad de ce, daca s-ar face solicitari in litera si spiritul legii pentru a organiza un miting sau un protest sau o manifestatie, nu inteleg de ce nu se respecta legea exact de cei care spun ca vor sa fie respectata legea in Romania. Asta este chiar de neinteles", a afirmat Gabriela Firea in cadrul emisiunii de televiziune, potrivit Agerpres.

Firea: Nu renunt la mandatul de edil chiar daca imi cere partidul

Primarul general al Capitalei a mai declarat ca nu ia in calcul o posibila candidatura a sa la alegerile prezidentiale, ea punctand ca nu va renunta la functia de edil chiar daca i-ar cere acest lucru presedintele partidului sau partidul.

Firea a precizat ca le-a cerut colegilor sai de partid sa nu mai fie pusa in sondaje deoarece "sub nicio forma" nu va renunta la mandatul de primar general al Capitalei.

Citeste si:
Firea vrea sa ii acorde titlul de cetatean de onoare lui Cornel Dinu
Primarul Gabriela Firea vrea...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
24.000 de persoane la proteste. Manifestatia se incheie fara incidente