Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a propus sa se infiinteze un departament pentru dezvoltarea Bucurestiului in cadrul Ministerului Dezvoltarii din guvernul Dancila, potrivit unor surse citate de Hotnews. Firea a confirmat pentru HotNews.ro ca a propus infiintarea unei noi structuri, a unui secretariat de stat Bucuresti dupa modelul Angliei, unde exista Ministerul Londra.

Gabriela Firea a argumentat, pentru site-ul citat, necesitatea acestei institutii: “Pentru ca avem foarte multe blocaje, oameni din ministere care franeaza proiectele Capitalei fara nici un motiv real, atunci cand ajung la avizare. Bucurestiul este cea mai mare aglomerare urbana, cel mai mare centru universitar, aici sunt institutiile centrale ale statului, ambasadele, evenimentele internationale. Sunt tari care au in jur de 3 milioane de locuitori. Noi nu vrem discriminare pozitiva, ci corectitudine”.

“Se simte nevoia acestei structuri. In Anglia exista ministerul Londra, noi macar un secretariat de stat sa avem”, a mai spus primarul Capitalei.

Firea sustine ca secretariatul de stat Bucuresti va asigura suport legislativ referitor la sevicii publice pentru ca Ministerul Dezvoltarii este minister initiator, suport legislativ pe probleme de urmbanism si amenajarea teritoriului Bucuresti, coordonarea lucrarilor tuturor Unitatilor Administrativ Teritoriale (UAT) din zona Bucuresti si zona limitrofa, plus investitii ale altor ministere sau autoritati centrale, companii de stat in zona Bucuresti (o abordare integrata a dezvoltarii).

De asemena, noua structura va coordona toate structurile si personale din institutiile statului care raspund de municipiul Bucuresti (ANSVSA, ANAF, MEDIU, Directia de Sanatate Publica, invatamant etc), va organiza reuniunile tehnice la marile evenimente sportive sau culturale, faciliteaza legatura intre UAT Bucuresti si autoritatile centrale sau europene. Noul secretariat de stat ar urma sa preia initiative legislative ale Municipiului Bucuresti sau altele din tara pentru a modifica legi sau emite legislatie noua, a mai explicat primarul Firea.

Citeste si:
Dan Barna, USR: Raul cel mai mare? Acceptarea de a fi condusi de hoti
EXCLUSIV cu Dan Barna, USR:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ecaterinei Andronescu, votata in unanimitate ministru al Educatiei