In contextul protestelor de amploare de sambata, 20 ianuarie, membrii PACT au lansat un apel catre cetatenii din intreaga lume, prin intermediul unui video postat de Sebastian Burduja, presedintele PACT, ce a devenit deja viral. „Nu ne lasati sa devenim urmatoarea Ungarie sau Polonie!”, este mesajul central al apelului.

“La un an de la cele mai mari proteste de dupa 1989, suntem din nou cu zecile de mii in strada. Toti cei care au iesit sa protesteze vor o Romanie libera: nu au iesit pentru ca vor cativa lei in plus la salarii sau la pensii, ci pentru libertate si democratie; sunt in strada pentru ca vor o Romanie europeana. Nu ne lasati sa devenim urmatoarea Ungarie sau Polonie! Ne punem speranta in voi, cetateni ai intregii lumi, sa va intoarceti privirea catre Bucuresti si catre Romania si sa le transmiteti celor care se afla la putere acum ca democratia si libertatea vor triumfa mereu. Transmiteti mesajul acesta senatorului vostru, congressman-ului vostru, ambasadorului vostru si puneti-i sa le spuna celor care duc aceasta tara in prapastie ca asa ceva nu mai poate fi tolerat. Acesti oameni care au iesit in strada nu vor accepta traiasca in tiranie, coruptie si fara libertate”, a declarat Sebastian Burduja, presedintele PACT.

"Romania se afla acum intr-un punct de cotitura: libertatea si democratia castigate cu atatea sacrificii in 1989 pot fi pierdute din cauza lacomiei unei gasti de incompetenti corupti. Adoptarea legilor justitiei ar insemna o incalcare flagranta a principiului separarii puterilor in stat si un atentat fatal la democratie, echivalent cu capturarea statului, asa cum s-a intamplat in Polonia. Credem ca populismul si coruptia sunt pericole prezente pe intreg globul si de aceea facem apel catre toti cetatenii acestei lumi sa ne vina in ajutor: sa vorbeasca cu alesii lor despre situatia din Romania si sa nu permita ca tara noastra sa fie abandonata din nou in intunericul tiraniei in care parintii si bunicii nostri au crescut. Suntem increzatori ca solidaritatea cetatenilor liberi poate fi mai puternica decat interesele unei gasti de politicieni lipsiti de principii".

Comunicatul PACT

PACT este o platforma civica si politica de centru–dreapta, care incurajeaza implicarea cetatenilor din tara si din diaspora in deciziile comunitatilor lor si promoveaza libertatea economica, dezvoltarea regionala si consolidarea democratiei romanesti in NATO si UE.

Citeste si:
#FreeRo: Protest inedit impotriva modificarilor legilor justitiei
#FreeRO: Apel la greva...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Scrisoare deschisa: PACT solicita excluderea ALDE din grupul european