Infiintarea sectiei care ancheteza procurori este constitutionala, dar legea privind organizarea judiciara se intoarce in Parlament pentru corectii, au decis judecatorii CCR, care au discutat azi legile justitiei. Deciziile pe statutul magistratilor si organizarea CSM au fost, insa, amanate, potrivit Digi24.

„Dosarele care vizeaza statutul magistratilor si organizarea CSM le-am amanat pe 30 ianuarie, iar cel cu privire la organizarea judecatoreasca - am dat o decizie. Decizia consta in respingerea obiectiilor de neconstitutionalistat extrinseci care vizau modul de constituire a comisiei parlamentare. Am admis pe patru puncte din textele concrete pe care le-au criticat autorii”, a spus Valer Dorneanu, presedintele CCR, citat de Digi24.

CCR a respins, de asemenea, solicitarea PNL privind sesizarea Comisiei de la Venetia.

CCR: Functionarii publici trimisi in judecata, suspendati

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca modificarile aduse de Parlament Statutului functionarilor publici nu corespund Legii fundamentale. Astfel, CCR a dat dreptate presedintelui Klaus Iohannis, care a atacat legea venita la promulgare la inceputul lunii decembrie 2017.

Prin declararea drept neconstitutionale a modificarilor aduse in Parlament, din Statutul functionarilor publici nu se mai abroga prevederile privind obligatia suspendarii din functie a functionarilor publici trimisi in judecata.

Legea se va intoarce in Parlament. Detalii despre decizia de marti a CCR se vor afla in momentul publicarii motivarii.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Curtii Constitutionale, pe 4 decembrie 2017, o sesizare cu privire la modificarile aduse de majoritatea PSD-ALDE si UDMR la Statutul functionarilor publici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri