Vicepremierul Paul Stanescu a declarat, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca va demisiona din functie daca va fi inculpat in dosarul care are ca obiect deturnarea de fonduri de la Consiliul Judetean Olt, potrivit Agerpres.

"In 2010, Curtea de Conturi a facut verificari de fond, a spus ca totul e in regula. Dupa aceea, un cetatean a carui identitate, spune DNA, nu a fost gasita a facut o sesizare in dosarul cu finantarea echipei de fotbal Alro Slatina si au inceput cercetarile. DNA Craiova a avut un expert, au verificat daca exista prejudiciu, DNA Craiova a zis ca nu exista prejudiciu si in baza constatarilor au dat neinceperea urmaririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu stiu care e cauza (...) Mai sunt inca trei auditori de la Curtea de Conturi citati in acest dosar si s-a amanat. Ceea ce va pot spune eu este un lucru clar: in momentul in care voi deveni inculpat in acest dosar, eu, Paul Stanescu, ii voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie sa stiti de la mine. Declaratia mea este o certitudine (...). Eu cred ca totul a fost legal", a spus Paul Stanescu.

Declaratia a fost facuta la Inalta Curte, unde Paul Stanescu s-a prezentat in legatura cu o cerere de redeschidere a urmaririi penale intr-un dosar in care este vizat si vicepremierul.

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat recent ca membri partidului care sunt cercetati penal vor putea sa faca parte din cabinetul Viorica Dancila.

Citeste si:
OUG pe amnistie si gratiere in preajma sarbatorilor de iarna
OUG privind amnistia si...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Retrospectiva 2018: Klaus Iohannis, la al patrulea an de mandat