Sedinta Comitetului National Executiv al PSD s-a incheiat, iar liderii social-democrati au decis ca noul Guvern sa aiba in componenta patru vicepremieri, printre care si fostul ministru al Finantelor, Viorel Stefan, scrie Agerpres.

Comitetul Executiv National al PSD a decis vineri ca actualul vicepremier Paul Stanescu sa-si pastreze aceasta demnitate si in Cabinetul Dancila, ceilalti doi viceprim-ministri urmand sa fie fostul ministru de Finante Viorel Stefan, fara portofoliu, si Ana Birchall, au precizat, pentru Agerpres, surse politice.

Potrivit surselor citate, Comitetul Executiv National al PSD i-a mai votat pe deputatul Ioana Bran pentru portofoliul Tineretului si Sportului, deputatul Natalia Intotero - Romanii de Pretutindeni, Mihai Fifor - Aparare si pe Carmen Dan - Interne.

De asemenea, social-democratii au hotarat desfiintarea Ministerului Consultarii Publice si Dialogului Social.

Viorel Stefan a anuntat vineri ca va reveni in Guvern, functia pe care urmeaza sa o ocupe fiind de vicepremier fara portofoliu, potrivit agentiei de presa.

Citeste si:
Decizie CExN PDS: Cine ii ia locul lui Viorel Stefan in Guvern?
Decizie CExN PDS: Cine ii ia...

"Revin in Guvern. (...) Pozitia este de vicepremier fara portofoliu, dar, in acceptiunea mea, cred ca tot ce inseamna integrarea chestiunilor cu caracter economic-financiar se va localiza intr-un fel sau altul in responsabilitatile mele. E o discutie care abia incepe si, cu siguranta, pana se parcurg procedurile parlamentare, pana ne instalam, o sa fie foarte clar (...) fisa postului", a declarat Viorel Stefan la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD.

El a spus ca ii va folosi in acest mandat experienta din mandatul de ministru al Finantelor in Guvernul Grindeanu.

"A fost o experienta interesanta mandatul. Probabil ca experienta celor sase luni la Ministerul de Finante imi va fi foarte de folos in ceea ce urmeaza", a mai spus Viorel Stefan.

Citeste si:
Viorel Stefan, numit membru la Curtea de Conturi Europeana
Viorel Stefan, numit membru...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Guvernul interimar PSD da 1,4 miliarde de lei primarilor