Manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, Sorina Pintea a fost validata de Comitetul Executiv al PSD, pentru a prelua functia de ministru al Sanatatii, dupa ce Florian Bodog a anuntat ca nu mai doreste un nou mandat in fruntea Ministerului Sanatatii.

Sorina Pintea este managerul Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare din 2013. La alegerile parlamentare din decembrie 2016 a fost aleasa senator PSD, dar a renuntat la functie in februarie 2017 pentru a putea continua sa conduca spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a fost manager - Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare in perioada 2009-2013, director economic - directia Silvica Maramures, Baia Mare intre anii 2005-2009, consultant - S.C. Sov Consulting S.R.L., Baia Mare, in perioada 2007-2009 si consilier integrarea europeana - 2003-2005.

In perioada 2001-2003, Sorina Pintea a fost consultant managerial - Consiliul Judetean Maramures, Baia Mare.

Inainte, intre 1996 si 199 a fost sef serviciu financiar-contabil - Intreprinderea Forestiera de Exploatare si Transport (I.F.E.T.), iar din '88 pana in 1995 a fost economist in cadrul aceleiasi intreprinderi.

In perioada 1984-1988 a fost studenta la Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca unde a urmat cursurile unei facultati de economie.

Potrivit ultimei declaratii de avere, depusa in iunie 2017 si disponibila pe site-ul Spitalului Judetean „Dr. Constantin Opris” Baia Mare, Sorina Pintea detine, impreuna cu familia, trei terenuri intravilane in judetul Maramures, un apartament in Baia Mare si doua autoturisme. In conturi, are aproape 100.000 de lei si circa 150.000 de euro. Ca manager al Spitalului Judetean „Dr. Constantin Opris” Baia Mare, a avut venituri salariale, in 2016, de circa 130.000 lei, scrie Digi24.

In 2011, fiul Sorinei Pintea, Ionut Pintea, a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri, dupa ce au facut perchezitii la domiciliul acestuia. Surse judiciare spuneau atunci ca anchetatorii au gasit in locuinta mai multe pastile de ecstasy. Potrivit acelorasi surse, Ionut Pintea a fost cercetat intr-un alt caz de trafic de droguri, el fiind prins in flagrant, in 2010, in timp ce vindea pastile de ecstasy si amfetamina, in Sibiu, scrie Mediafax.

Sursa foto: Facebook: Sorina Pintea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri