Stefan-Radu Oprea, propus ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a fost prefect al judetului Prahova. In prezent este senator PSD de Prahova in legislatura 2016-2020, potrivit Agerpres.

Stfean-Radu Oprea a fost trimis in judecata in 2016 de Parchetul General pentru evaziune fiscala si spalare de bani. O firma pe care o controleaza a fost abonata in trecut la contracte cu statul, scrie Hotnews.

In luna ianuarie 2016, senatorul Radu Oprea a fost trimis in judecata alaturi de partenerul sau de afaceri, Mihail Stefanescu (“Trefla”), de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar in care erau vizate doua societati controlate de senator: SC ICIM SA si SC URBAN ELECTRIC SRL, transmite Ziarul Incomod din Prahova.

Stefan-Radu Oprea s-a nascut la 14 iunie 1970.

Intre 1989 si 1994, a studiat la Facultatea Utilaj Tehnologic din cadrul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti. In 2009, a urmat cursurile Institutului National de Administratie, noteaza www.senat.ro.

Citeste si:
Orban cere analizarea rambursarilor de TVA si rectificarea bugetara
Orban: Nota de plata a...

Printre functiile detinute se numara: prefect al judetului Prahova; director al SC Urban Electric SRL; director al SC SF BAU Ploiesti SRL; director al SC Optimex SRL; director SC Util 2000 SRL.

In 2010 a devenit vicepresedinte PSD Prahova. Membru in Consiliul National PSD.

La 9 decembrie 2012, a fost ales senator de Prahova. Din 3 noiembrie 2015, a devenit membru in Comisia pentru constitutionalitate, libertati civile si monitorizare a executarii hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului. Din 15 februarie 2916, a fost presedintele Comisiei pentru dezvoltare si strategie economica.

Reales senator PSD de Prahova in legislatura 2016-2020. Din septembrie 2017, este secretar al Biroului Permanent. Este membru in Comisia parlamentara de ancheta a Camerei Deputatilor si Senatului privind activitatea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei. Este secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Cuba, conform www.cdep.ro.

Citeste si:
Iohannis, la sedinta de Guvern: Am aflat ca situatia gasita e proasta
K. Iohannis, la Palatul...

La 15 ianuarie 2018, Mihai Tudose si-a inaintat demisia din functia de prim-ministru al Romaniei, dupa retragerea sprijinului politic in cadrul Comitetul Executiv National (CExN) al PSD. La 16 ianuarie 2018, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca l-a desemnat premier interimar pe Mihai-Viorel Fifor, ministru al Apararii Nationale, iar la 17 ianuarie 2018, a desemnat-o pe Viorica Dancila, propusa de PSD, pentru functia de prim-ministru.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Grigore Popescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Guvernul a aprobat proiectul privind incubatoarele si acceleratoarele