Comisia Europeana a reactionat iarasi privind modificarea legilor justitiei de catre Liviu Dragnea, subliniind ca este la curent cu “procesul, mizele si potentialele riscuri” ale modificarii lor. Liviu Dragnea, condamnat penal si urmarit penal pe mai multe capete de acuzare si Calin Tariceanu, urmarit penal, au subliniat de nenumarate ori ca partenerii europeni sunt “neinformati” sau “prost informati”.

Liviu Dragnea a declarat recent chiar ca la Bruxelles ar fi fost transmise informatii false de catre mai multe surse – o NOUA teorie a conspiratiei propagata de seful Partidului Social Democrat.

"Comisia Europeana nu face comentarii despre comentarii. Mai mult, ca un context general, Comisia a urmarit indeaproape procesul parlamentar din Romania si evolutia discutiilor legate de modificarile legilor din domeniul justitiei de-a lungul a mai multor luni. Suntem foarte bine informati privind acest proces, mizele aflate in joc precum si potentialele riscuri. Suntem frecvent in contact cu Guvernul si Parlamentul Romaniei, precum si cu sistemul judiciar si societatea civila, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare", se arata intr-un raspuns al reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti.

Este a doua reactie venita dinspre Bruxelles dupa ce Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au acuzat Comisia Europeana ca adopta pozitii publice in baza unor informatii trunchiate si dezinformari pe tema modificarii legilor Justitiei in Romania.

Legile justitiei asa cum se doresc a fi modificate reprezinta o adevarata "cutie a Pandorei", urmand ca de ele sa beneficieze coruptii, dar si hotii, violatorii si chiar criminalii, prin ingreunarea fara precedent a muncii procurorilor.

Citeste si:
Tariceanu ameninta: Daca desfiintati SS, urmeaza motiune de cenzura
Tariceanu ameninta: Daca...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Statul imprumuta 177 mil. euro pentru construirea a doua penitenciare
Setari Cookie-uri