Liviu Dragnea l-a acuzat, duminica seara, la Romania TV, pe seful Serviciului de Protectie si Paza, Lucian Pahontu, ca avea o "practica foarte nociva: isi folosea angajatii pentru a culege informatii, apoi mergea la Parchete sau instante si transmitea anumite mesaje", scrie Hotnews.ro.

Liviu Dragnea a declarat ca el nu beneficiaza de serviciile SPP, refuzand de la inceputul mandatului sau de presedinte al Camerei Deputatilor, pentru ca nu are incredere in seful institutiei, Lucian Pahontu: "Nu am incredere in seful acestei instituii, domnul Pahontu, pentru ca stiu ca de foarte multi ani isi depseste atributiile, de foarte multi ani foloseste angajati ai acestei institutii pentru a strange informatii. (...) Ce informatii sa culeaga acest om despre un ministru ca sa-l protejeze? Dimpotriva, majoritatea ministrilor cu care am vorbit in ultimul timp, si nu numai in 2017, ajunsesera la o stare de gluma. Toti stiau ca ofiterii SPP trebuie sa-i transmita lui Pahontu unde au fost, ce au facut. Mie nu mi se pare ca poate fi luata ca o gluma. Este foarte grav. Este un viceprim-ministru care a spus-o cu subiect si predicat. Este un caz in care un demnitar al statului roman si-a asumat. Dar la cati s-o fi dus acest om? Ca sa se implice in ce? Unde scrie in fisa postului ca seful SPP trebuie sa se bage in chestiuni politice, in viata interna a partidelor, in influentarea membrilor guvernului?", a declarat Liviu Dragnea, duminica seara, la Romania TV.

Dragnea a mai spus ca seful SPP mergea la parchete sau vorbea cu procurori si cu judecatori pentru a transmite anumite mesaje: "Stiu din anii trecuti ca avea o practica foarte nociva, nu am informatii ca ar fi terminat cu aceste practici, ca mergea pe la parchete, instante sau vorbea cu procurori, judecatori, transmitand anumite mesaje. Toti cu cei care am vorbit spuneau ca majoritatea mesajelor erau, practic, de la dumnealui, in schimb spunea ca vin de la presedinti, de la presedintele de dinainte sau de la presedintele actual. Majoritatea celor care mi-au spus acest lucru de-a lungul timpului mi-au spus ca asta este parerea lor pentru ca niciunul nu credea ca presedintele Romaniei si cel de dinainte, si cel actual l-ar fi folosit", a mai afirmat presedintele PSD.

Dragnea: DNA nu imi da in format electronic copia dosarului. Cea scrisa m-ar costa un miliard

Liviu Dragnea a anuntat ca a depus o plangere la DNA pentru ca institutia refuza sa ii dea in format electronic o copie a dosarului sau. El a spus ca i se ofera dosarul numai in forma scrisa, iar multiplicarea l-ar costa peste 100.000 de lei noi, in conditiile in care, sustine liderul PSD, singurul sau venit este indemnizatia de la Camera Deputatilor.

"Noi am depus o plangere la DNA zilele trecute, saptamana trecuta, pentru ca eu, practic, nu pot sa am acces la dosar. Sa va spun de ce, si nu numai la mine e problema asta - practica, din cate stiu, la parchet in general, este ca, atat timp cat dosarele sunt scanate, sunt pe un suport electronic, iti da un CD, un stick sau mai multe, pe care le platesti, care au costuri mici. Am facut solicitarea de la inceput si, din cate am inteles, nu numai eu, ci toti cei care suntem chemati pe acolo, sa ne puna la dispozitie dosarul in forma electronica. S-a refuzat si au zis ca numai in forma scrisa, care dureaza foarte mult si care costa foarte mult. Eu ca sa iau toate zecile sau vreo suta si ceva, nu stiu cate bibliorafturi sunt. Nu stiu cate ma privesc pe mine, dar trebuie sa le iau pe toate ca nu stiu ce-o fi pe acolo. Nu stiu ce alti denuntatori mincinosi mai apar. Ca sa iau o copie scrisa, in forma scrisa, pe hartie, ma costa peste un miliard de lei", a declarat Dragnea.

El a adaugat ca cei care gestioneaza dosarul sau sunt cei care i-au cerut si i-au pus sechestru: "Singurul venit pe care il am este indemnizatia de la Parlament. Nici aia intreaga, doua treimi."

Dragnea: Ponta, turnator la DNA in dosarul Tel Drum. Replica lui Ponta.

Dragnea i-a acuzat, duminica, la Romania TV, pe Victor Ponta, Dan Sova si Teodor Nitulescu ca l-au ”turnat” la DNA in dosarul Tel Drum.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, dupa ce Liviu Dragnea l-a acuzat ca este unul dintre cei care l-au denuntat la DNA, ca isi va da demisia daca ”Dragnea Mincinosul” va dovedi ce spune, cerandu-i liderului PSD sa faca acelasi lucru daca se dovedeste ca l-a acuzat pe nedrept.

”Dragnea Mincinosul National tocmai a spus din nou la televizor ca eu l-am denuntat! Dar nu poate sa aduca o copie dupa denuntul meu ca nu are bani! Asa mincinos care sa isi bata joc de toata lumea nu am vazut!”, a scris Ponta pe Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri