Premierul Viorica Dancila a declarat luni ca nu ii va cere demisia consilierului sau Darius Valcov, condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare, pana cand nu va fi pronuntata o decizie definitiva in acest dosar, explicand ca nu a abandonat niciodata un membru al echipei care trece printr-un moment dificil, noteaza Hotnews.ro

"Nu am abandonat niciodata un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Abordarea mea va fi alta cand va fi hotararea definitiva", a spus Viorica Dancila, la intrebarile presei.

Aceasta a argumentat ca "fiecare dintre cetatenii acestei tari au dreptul la o prezumtie de nevinovatie pana la o hotarare definitiva".

Valcov este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, dupa ce ar fi cerut de la o firma de constructii 20% din valoarea unor contracte publice, in perioada in care era edil.

Pentru infractiunea de trafic de influenta, Darius Valcov a primit 4 ani de inchisoare. Pentru infractiunea de spalare de bani, fostul ministru a primit 6 ani, iar pentru operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, inca 2 ani.

Citeste si:
Cat au cheltuit candidatii la prezidentiale
Cat au cheltuit candidatii la...

Dupa contopirea pedepselor, ICCJ a decis condamnarea la inchisoare pentru o perioada de 8 ani.

ICCJ a decis si confiscarea banilor pe care Darius Valcov i-ar fi primit ca mita. Este vorba de 6,2 milioane de lei. Instanta a mentinut, totodata, sechestrul pe bunurile ridicate la perchezitiile facute in 2015 in acest dosar, adica circa 170 de tablouri si alte opere de arta, trei lingouri de aur si diverse sume de bani.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Adriana Cotel, demisa de la conducerea Spitalului Fundeni