13 Februarie 2018

Premierul Viorica Dancila, ingrijorata de caderea indicelui Dow Jones



Prim-ministrul Viorica Dancila si-a exprimat, in cadrul vizitei ambasadorului Statelor Unite, Hans Klemm, ingrijorarea privind caderea de saptamana trecuta a indicelui Dow Jones (implicit a bursei) si, totodata, speranta ca aceasta situatie nu va continua intrucat ar genera potentiale efecte la nivel global, potrivit unui comunicat de presa emis de Guvern.

Prim-ministrul Viorica Dancila a subliniat deschiderea economiei romanesti fata de investitorii americani, incurajand misiunea diplomatica a SUA la Bucuresti sa transmita, cat mai curand posibil, o lista a companiilor americane interesate sa investeasca in Romania. Premierul a subliniat importanta investitorilor americani pe piata romaneasca, evidentiind importanta acordata de Executiv acestui proiect major de investitii, se arata in comunicatul Executivului.

In ianuarie, premierul Japoniei, Shinzo Abe, a efectuat i vizita oficiala in Romania, fiind insotit de 17 companii de top japoneze. In programul stabilit al vizitei, premierul nipon urma sa discute cu Mihai Tudose, insa premierul roman a demisionat cu o seara inainte, iar evenimentele oficiale au fost anulate.



Citeste si