Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va intrerupe vizita in Japonia pentru a se intoarce in tara, potrivit Digi24. Anterior, Toader a spus ca nu intelege de ce trebuie sa se intoarca.

Decizia ministrului Justitiei vine dupa ce premierul Viorica Dancila i-a cerut luni lui Tudorel Toader sa se intoarca de urgenta in tara, in contextul acuzatiilor formulate la adresa DNA si a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, de ex-deputatul PSD Vlad Cosma si procurorul Mihaiela Iorga.

Vizita in Japonia a ministrului Justitiei trebuia sa se termine pe 17 februarie.

„Il voi chema cat de repede posibil sa vina in Romania. Avand in vedere ultimele informatii din spatiul public, mi se pare normal ca ministrul Justitiei sa fie in tara”, a declarat Viorica Dancila, dupa sedinta Biroului Permanent al PSD.

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, ministrul Justitiei declara, cu putin timp inainte ca premierul sa faca anuntul, ca nu i-a cerut nimeni, deocamdata, sa se intoarca. Totodata, Tudorel Toader a spus ca, daca i se va cere, se va intoarce in Romania „cat poate de repede”.

Secretarul-general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are de ales intre doua variante, dupa ce va reveni in tara din vizita sa in Japonia: fie va lua „niste masuri foarte radicale”, fie isi va depune mandatul.

Stefanescu a criticat reactia lui Tudorel Toader la acuzatiile aduse impotriva DNA de catre deputatul Vlad Cosma si fostul procuror Mihaiela Moraru Iorga si a afirmat ca „ministrul Justitiei nu a facut nimic”.

Luni, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a respins veridicitatea declaratiilor fostului deputat Vlad Cosma, care a acuzat institutia ca fabrica dosare si a prezentat inregistrari ale unor discutii pe care le-ar fi avut cu procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea, de la DNA Ploiesti.

Intr-o declaratie pentru ziare.com, Laura Codruta Kovesi a respins afirmatiile procuroarei Mihaiela Iorga despre urgentarea dosarului unui fost ministru, care ar fi putut ocupa postul de premier.

Inspectia Judiciara a luat act de informatiile aparute in spatiul public cu privire la afirmatiile procurorului Mihaiela Moraru Iorga si ale fostului deputat Vlad Cosma, urmand sa decida daca se impun verificari in aceste cazuri, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri