Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta care sa le permita autoritatilor locale sa foloseasca banii din excedentul bugetar pentru a acoperi cheltuielile salariale. Anuntul a fost confirmat atat de premierul Viorica Dancila, cat si de la ministrul Dezvoltarii regionale, Paul Stanescu, potrivit realitatea.net.

Vicepremierul Paul Stanescu a confirmat, luni, la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania, ca Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta care sa le permita autoritatilor locale sa foloseasca banii din excedentul bugetar pentru a acoperi cheltuielile salariale, cu toate ca nu a vrut sa recunoasca ca sumele ar urma sa fie folositi pentru plata salariilor.

"Excedentul inseamna o chestiune foarte sensibila. Sunt proiecte multianuale, cofinantari pentru proiecte europene, iar structura excedentului trebuie sa fie foarte defalcata. S-a creat o chestiune pe care e greu sa o explic aici, vrem sa dam o ordonanta de urgenta, astfel incat din excedent sa se plateasca cheltuieli salariale, hotarari judecatoresti si arierate", a declarat ministrul Paul Stanescu.

Acelasi mesaj a fost transmis si de premierul Dancila, in cadrul Adunarii comunelor din Romania:

"Ne vom asigura ca veniturile din 2018 nu vor fi sub nivelul celor din 2017. In perioada urmatoare vom introduce si posibilitatea folosirii excedentului bugetar si pentru finantarea cheltuielilor de personal, plata arieratelor, a corectiilor financiare sau a sentintelor judecatoresti definitive".

Anuntul nu a scapat neobservat de consilierul general al Bucurestiului, liberalul Ciprian Ciucu, care a scris o postare pe Facebook cu privire la acest subiect.

"As vrea sa nu va scape aceasta stire: Guvernul Dragnea 3 va da o OUG prin care sa permita primariilor sa foloseasca banii din excedentele bugetare – bani care pana acum puteau merge doar pt. plata datoriilor si pe continuarea investitiilor – catre salarii!

Aa ceva este impotriva oricarei logicii economice: functionarii din primarii vor fi tentati sa nu mai urmareasca realizarea investitiilor tocmai pentru a-si asigura plata salariilor.

Unul dintre anterioarele guverne Dragnea le-a dat primariilor posibilitatea sa-si pateasca angajatii dupa cum au chef, fara restrictii, si au chefuit. Dupa aceea au ramas fara bani pentru scoli, spitale, transport etc. Ei bine, acum vin cu solutia: vor putea folosi banii de investitii, adica din zona care ar mai putea ameliora calitatea vietii romanilor.

Dati mai departe ca sa se stie si sa nu se uite!", a scris Ciucu pe reteaua de socializare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri