Biroul Permanent National al PSD a decis organizarea congresului extraordinar al partidului pe data de 10 martie. In sedinta de miercuri, social-democratii au discutat despre votul de reconfirmare cerut de Liviu Dragnea, scrie Digi24.

Congresul PSD va avea loc la Sala Palatului.

Pana atunci, fiecare filiala va trimite, la centru, propunerile de modificare a Statutului PSD. Cu toate ca, pana acum, era vehiculata ideea indulcirii criteriilor de integritate, social-democratii spun ca nu se va intampla acest lucru.

Cat priveste stabilirea unei noi formule de conducere a PSD, Viorica Dancila ar putea intra, in calitatea de premier, in BPN al PSD.

Vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu a sustinut, la incheierea sedintei BPN al PSD, ca s-a discutat miercuri despre un vot de reconfirmare pentru Liviu Dragnea.

„Statutul vorbeste de un mandat de 4 ani. Daca domnia sa considera ca este nevoie de confirmare, eu nu consider”, a declarat Andronescu.

Intrebata daca ar trebui sa se discute si despre candidatul la Presedintie al PSD, senatorul social-democrat a raspuns: „Cred ca este corect sa vina cu o propunere de candidat, nu neaparat in acest an”.

Cat despre posibilitatea ca Liviu Dragnea sa fie desemnat candidat al PSD pentru alegerile prezidentiale din 2019, in ciuda condamnarii penale pe care o are, Andronescu a sustinut ca, „deocamdata”, condamnarea din dosarul „Referendumul” este sub semnul intrebarii, ca urmare a faptului ca motivarea deciziei nu a fost semnata de magistratii care au judecat cauza.

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a anuntat miercuri, inainte sedintei Biroului Permanent National al partidului, ca va candida pentru o functie de conducere in partid la Congresul din martie, deoarece in 2015 nu a facut-o pentru ca avea un dosar penal.

Social-democratii au votat, in urma cu o saptamana, in sedinta Comitetului Executiv National al PSD, ca in 10 sau in 17 martie sa aiba loc Congresul extraordinar al PSD cerut de liderul partidului, Liviu Dragnea.

Ce spune statutul PSD

Congresul Extraordinar se convoaca la solicitarea Comitetului Executiv National, a Grupurilor Parlamentare ale PSD din cele doua Camere sau a cel putin 16 organizatii judetene / de sector ale PSD.

Congresul Extraordinar al PSD este alcatuit din delegati alesi de catre Conferintele extraordinare ale organizatiilor judetene si a municipiului Bucuresti, conform Normei de reprezentare prevazuta in statut.

Congresul Extraordinar al PSD se convoaca pentru exercitarea atributiilor statutare, precum si pentru urmatoarele situatii: in cazul organizarii alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidentiale, la termen sau anticipate, pentru pregatirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului Politic al partidului; in situatii deosebite.

Sursa foto: Liviu Sova / Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri