Purtatorul de cuvant al presedintelui Consiliului European a confirmat ca in timpul discutiei pe care Donald Tusk a avut-o la Bruxelles cu premierul Dancila, oficialul european a ridicat problema justitiei. Cu toate acestea, in comunicatul de presa transmis Guvernul nu a precizat acest lucru, noteaza Digi24.

„Pot confirma ca problema domniei legii si a luptei impotriva coruptiei a fost adusa in discutie in cadrul intalnirii de catre Donald Tusk”, a declarat pentru Digi24, Preben Aamann, purtatorul de cuvant al presedintelui Consiliului European.

Intalnirea pe care a avut-o Viorica Dancila cu Donald Tusk a fost singura care nu a fost urmata de declaratii de presa, asa ca informatii referitoare la subiectele discutate au fost furnizate doar de catre Executivul roman.

In comunicatul de presa trimis de Guvernul roman, nu se precizeaza faptul ca presedintele Tusk a adus in discutie problema justitiei in Romania si a luptei anticoruptie.

Concret, potrivit comunicatului Guvernului, Donald Tusk doar „a subliniat deschiderea sa de a lucra indeaproape cu Romania, inclusiv in perioada Presedintiei Romaniei a Consiliului UE, si a evidentiat rolul pe care statele central si est-europene pot sa il joace in consolidarea proiectului european.”

O intamplare asemanatoare a avut loc si in cazul intalnirii oficiale dintre ambasadorul american Hans Klemm si premierul roman Viorica Dancila.

Cu toate ca premierul a declarat, la finalul CExN a PSD, ca nu a discutat cu ambasadorul SUA despre legile Justitiei, ambasada americana a precizat faptul ca cei doi oficiali au ridicat acest subiect.

De altfel, cuvantul „justitie” nu a aparut deloc in comunicatul care detalia alte teme discutate de premierul Viorica Dancila cu ambasadorul Statelor Unite, precum parteneriatul strategic, problema ridicarii vizelor pentru romani sau cooperarea economica si in domeniul apararii.

Sursa foto: 360b / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri