Judecatorul Cristi Danilet, fost membru in CSM, atrage atentia ca singura autoritate care gestioneaza cariera magistratilor este CSM si ca este inacceptabil amestecul politicului, potrivit Digi24.

„Singura autoritate a statului care gestioneaza cariera magistratilor este CSM - acesta e rostul pentru care a fost creat. Orice intruziune a politicului este inacceptabila. De aceea, implicarea unor institutii politice in numirea sau revocarea magistratilor trebuie sa tina seama de avizul CSM. Altfel, se numeste imixtiune a politicului in magistratura”, a scris Cristi Danilet pe pagina sa de Facebook.

Fostul judecator CSM reaminteste ca Inspectia Judiciara a efectuat in 2017 verificari la Directia Nationala Anticoruptie si Parchetul General, iar CSM a avizat rapoartele de control care aratau ca activitatea conducerilor celor doua institutii a fost una eficienta.

„Anul trecut s-au facut doua controale la PICCJ si DNA. Activitatea a fost considerata de o institutie constitutionala - CSM - ca fiind una eficienta. Hotararile CSM de aprobare a acestor rapoarte sunt publice si neinfirmate de vreo alta autoritate a statului. Cine cere decapitarea acestor unitati de parchet trebuie sa aiba motive noi, neavute in vedere de aceste rapoarte. Respectivele motive noi trebuie verificate de CSM in momentul acordarii avizului la propunerea de revocare”, argumenteaza Cristi Danilet.

Ulterior, judecatorul a precizat ca a urmarit „cu maxima atentie” declaratiile ministrului Tudorel Toader si ca i-au amintit de un moment de acum 11 ani, cand ministrul Justitiei de atunci, Tudor Chiuariu, a propus revocarea din functie pe motive de „ineficienta” a procurorului Doru Tulus, seful Sectiei a II-a din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

„Ministrul trebuie sa aiba date noi, informatii noi, neanalizate de CSM, ceea ce ma indoiesc”, a mai spus Danilet, aratand ca Toader nu poate cere revocarea procurorului-sef al DNA pe baza unei evaluari proprii, ci doar pe baza informatiilor din raportul Inspectiei Judiciare, aprobat de CSM.

Ministrul Justitiei a anuntat, joi, ca va declansa procedura de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, pentru „acte si fapte de netolerat intr-un stat de drept”.

Sursa foto: Digi24

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri