Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, se afla joi la Bucuresti, pentru o vizita oficiala in cursul careia are intalniri cu oficialitati-cheie ale statului roman, printre care presedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dancila, procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, dar si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, potrivit Digi24.

Frans TImmermans s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis

In urma intalnirii presedintelui Iohannis cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Administratia Prezidentiala a emis un comunicat de presa in care mentiona cele mai importante subiecte abordate de cei doi lideri.

Potrivit comunicatului, "principalul subiect abordat in cadrul intalnirii a fost cel referitor la modificarea legilor justitiei din Romania si continuarea luptei anticoruptie".

In plus, presedintele Klaus Iohannis i-a transmis lui Timmermans ca eficienta activitatii Directiei Nationale Anticoruptie in domeniul luptei impotriva coruptiei este de necontestat.

"Presedintele Romaniei a precizat ca eficienta activitatii Directiei Nationale Anticoruptie in domeniul luptei impotriva coruptiei este de necontestat", se mai arata in comunicatul citat.

Potrivit sefului statului, "in ultimii ani, democratia s-a consolidat semnificativ in Romania, iar spiritul civic al societatii romanesti se manifesta tot mai activ, ceea ce arata o maturizare a acesteia". Iohannis a aratat ca "sistemul judiciar este independent pe deplin si functioneaza eficient" precizand ca "va depune toate eforturile, in limita prerogativelor constitutionale, pentru a asigura functionarea unui sistem judiciar independent in Romania si pentru a consolida statul de drept".

Florin Iordache: Executivul european este dezinformat

Pana la ora 13:00, Frans Timmermans a avut intrevederi cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, dar si cu membrii Comisiei Iordache.

Presedintele comisiei speciale pentru modificarea legilor justitiei, Florin Iordache, a spus, dupa intrevederea cu Frans Timmermans, ca executivul european este dezinformat. El a neagat in fata oficialului european orice interventie a politicului in justitie. Nimic din ce s-a spus la Bruxelles sau de la Bruxelles nu e real. De ce? Dintr-o lipsa de comunicare sau proasta comunicare, a explicat fostul ministru al justitiei.

Frans Timmermans a cerut explicatii cu privire la propunerea de revocare a sefei DNA

Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, le-a transmis autoritatilor romane ca asteapta explicatii cu privire la propunerea de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Voi fi informat joi despre asta. Ma voi intalni cu ea (n.r. procurorul-sef) si cu ministrul justitiei si le voi asculta argumentele. Dar stiti pozitia Comisiei. Trebuie sa lasam independenta judiciara sa isi faca treaba. Asta este cel mai bine pentru toate statele membre”, a declarat Timmermans intr-un interviu pentru Calea Europeana.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri