PSD Arges a decis, in Comitetul Executiv al filialei din Pitesti, care s-a reunit joi seara, sa ii retraga sprijinul politic deputatului Catalin Radulescu, scrie Digi24.

Organizatia PSD Pitesti a decis joi seara, prin vot, sa-i retraga sprijinul politic deputatului Catalin Radulescu, in urma pozitiilor publice pe care parlamentarul de Arges le-a avut in ultima perioada.

„Imaginea organizatiei a fost grav afectata si trebuia luata o masura. Propunerea a fost aceea de retragere a sprijinului politic pentru orice functie de parlamentar, europarlamentar, presedinte al Consiliului Judetean, primar, viceprimar si orice functie numita in cadrul administratiei publice centrale sau locale”, a tinut sa precizeze presedintele PSD Pitesti, Cristian Gentea.

Acesta a adaugat ca majoritatea celor prezenti au fost de acord cu propunerea de retragere a sprijinului politic acordat lui Radulescu.

„Din cei 55 de membri ai Comitetului Executiv Municipal au fost prezenti 51. In urma votului, au fost 40 de voturi pentru retragerea sprijinului politic, cinci voturi impotriva si sase abtineri”, a mai precizat, joi, Gentea.

Citeste si:
PSD-ALDE-UDMR, criminali sub acoperire [EDITORIAL]
PSD-ALDE-UDMR, criminali sub...

Ce spune Catalin Radulescu: Nu am fost exclus din partid

In urma unor informatii potrivit carora PSD Arges ar urma sa voteze vineri si excluderea din partid a lui Catalin Radulescu, acesta a declarat ca, din punctul sau de vedere, nu a gresit cu nimic si ca avea tot dreptul sa candideze la functia de vicepresedinte al PSD, scrie Digi24.

„E tare asta! Pai sa incerce (n.r. sa ma excluda), nu-i problema. Eu de-abia astept! Dreptul de a candida, conform statutului, este al oricarui membru. Din contra, eu as spune ca, daca domnul Valeca accepta sa ma lase pe mine sa candidez si nu sa candideze dansul - am inteles ca domnul Tutuianu nu ar fi dorit sa ma contracandideze - in acest caz as fi fost singurul candidat pe regiune - as fi iesit vicepresedinte pentru Arges. Eu nu am facut decat sa candidez, asa cum permit si statutul si Comitetul Executiv. Daca are vreo problema domnul Valeca, sa intrebe Comitetul Executiv al PSD de ce mi-a dat voie sa ma inscriu in cursa.

Daca domnul presedinte Dragnea avea vreo problema ca sunt doi candidati de la Arges, nu ma lasa sa candidez. Domnul presedinte Dragnea s-a oprit de doua ori la mine in timpul Congresului si m-a intrebat de ce nu ma duc in sala sa imi fac lobby. I-am raspuns ca e competitia domnilor Valeca si Tutuianu. Si a ras. Daca domnul presedinte Dragnea ar fi dorit sa il sprijine pe domnul Valeca, ar fi iesit vicepresedinte. Asta ca sa fie clar pentru toata lumea. Si daca lua cele 51 de voturi ale mele, domnul Valeca tot pierdea”, a declarat Radulescu,.

Citeste si:
Draghici, trimis in judecata pentru ca ar fi furat de la PSD
Draghici, trimis in judecata...

In plus, intr-o interventie la un post tv, Radulescu a precizat ca nu se pune problema excluderii sale din partid, ci este vorba doar despre retragerea sprijinului politic. „Nu am fost exclus din partid, mi s-a retras sprijinul. Eu nu ma tem de absolut nimic. Cred ca exista democratie, opinii diferite...eu nu cred ca in statutul asta am ajuns pentru ca am vrut sa candidez sau pentru ca am spus ca nu e normal sa se aleaga regional”, spus Radulescu.

Sursa foto: Agerpres / Cristian Nistor

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cimentarea copacilor duce, "surprinzator", la primele incidente