Ar fi o ipocrizie din partea mea sa spun ca nu mi-as fi dorit sa-mi duc mandatul pana la capat, pentru ca mai aveam foarte multe lucruri de facut, dar nu traiesc din regrete, a declarat, intr-un interviu acordat Agerpres, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Sorin Grindeanu, fost premier al Romaniei.

"Regret faptul ca pe vremea cand eram prim-ministru semnam mai putine hartii fata de ceea ce se intampla acum, si nu glumesc. Dar sa stiti ca nu traiesc din regrete. Ar fi o ipocrizie din partea mea sa spun ca nu mi-as fi dorit sa-mi duc mandatul pana la capat. Mai aveam foarte multe lucruri de facut, dar acum am o cu totul alta "misiune", pe care vreau sa o indeplinesc cat mai bine. Imi place, e domeniul meu. A trebuit sa existe o perioada de munca de convingere a multora, dar in primul rand a celor din ANCOM, sa accept sa vin aici. Luand aceasta decizie, cred ca rolul meu sa-mi fac treaba cat mai bine aici. Nu e timp de regrete", a spus Grindeanu.

Intrebat daca ar mai accepta vreodata functia de prim-ministru, Grindeanu a subliniat ca nu i-a fost usor sa ia decizia de a iesi din politica atunci cand a acceptat functia de presedinte ale ANCOM si ca, la momentul actual, se afla intr-o etapa care ii place foarte mult.

"Nu vreau sa para la modul evident ca evit intrebarea dumneavoastra, dar eu cred ca, in aceasta etapa, ceea ce fac aici, dincolo de faptul ca imi place foarte mult, e ceea ce ma preocupa la modul foarte serios. In acest moment, functia de la ANCOM a insemnat, odata cu acceptarea acesteia, sa ies din politica, ceea ce am si facut. Nu mi-a fost usor, pentru ca am fost multi ani membru al unui partid politic, dar in momentul in care am luat aceasta decizie, am luat-o", a precizat seful ANCOM.

In ceea ce priveste evenimentele din domeniul justitiei, Sorin Grindeanu a punctat faptul ca excesele nu sunt sanatoase si ca intotdeauna va exista tentatie din partea politicienilor de a influenta actul de justitie, indiferent de Guvern sau de Opozitie.

"Excesele de fiecare parte sau din orice punct de vedere le-am privi, nu sunt sanatoase. Trebuie sa fim mai asezati si vorbesc aici de toate lucrurile. Cred ca trebuie sa ne continuam foarte serios drumul nostru in Uniunea Europeana. Sunt valorile pentru care poporul roman a facut eforturi importante ca Romania sa devina tara membra a Uniunii Europene si a NATO. Asta este calea pe care cred ca toata clasa politica din Romania o urmareste. Plecand de la acele principii, fiecare tara are un specific aparte, ca nu poti sa compari pe cei din nordul Europei cu cei din sud sau pe cei din est cu cei din vest. Asta datorita istoriei, experientei, modului de a fi a fiecaruia dintre popoare. Este vorba despre un efort comun in jurul unor principii comune, pentru ca despre asta este vorba in Uniunea Europeana. Acest drum, insa, nu intotdeauna e cel mai simplu, numai sa e drumul corect pe care tara noastra trebuie sa mearga. Tot timpul va exista aceasta tentatie, indiferent de Guvern, indiferent ca esti in Opozitie sau la Putere. Sigur, ca ai mai mare forta in momentul in care esti la Putere, dar eu cred ca sistemul juridic din Romania e asezat pe niste fundamente care nu permit ingerinte ale politicului in justitie", a afirmat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a ocupat functia de prim-ministru al Romaniei in perioada ianuarie - iunie 2017.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri