Presedintele Uniunii Salvati Romania (USR), deputatul Dan Barna, crede ca peste un milion de romani vor sustine initiativa partidului "Fara penali in functii publice", care urmareste modificarea articolului 37 din Constitutie, care reglementeaza dreptul de a fi ales, potrivit Agerepres.

"Sub bucuros sa vad ca sunt deja cetateni care vin si doar la intrebarea 'ce se intampla aici?', 'semnaturi pentru fara penali', 'unde semnez?' Inseamna ca ceea ce presupuneam noi ca exista in societate, o asteptare la decenta, se regaseste si in reactia oamenilor. (...) E bine. Sunt optimist ca in zilele si lunile urmatoare, e o campanie care dureaza sase luni, vom reusi sa depasim pragul minim de 500.000 de semnaturi, eu am declarat sincer, cred ca trebuie sa trecem de un milion, pentru ca este o tema majora pentru Romania", a declarat sambata, Dan Barna.

Liderul USR a fost prezent inca de la primele ore ale diminetii, la Sibiu, la lansarea campaniei "Fara penali in functii publice". USR Sibiu a inceput strangerea de semnaturi pentru aceasta campanie. Lista de semnaturi a fost deschisa de presedintele partidului, deputatul de Sibiu Dan Barna, si liderul Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), consilierul judetean Paul Porr.

Prima formatiune politica care sustine initiativa USR este Forumul Democrat al Germanilor din Romania.

"Noi am avut un Comitet Director al FDGR si la acel Comitet Director (...) am hotarat in unanimitate sa sprijinim aceasta initiativa. (...) Trebuie sa incepem cu schimbarea Constitutiei, dupa aceea cu schimbarea legislatiei si dupa aceea cu respectarea acesteia. pentru a insanatosi societatea romaneasca care, la ora actuala este din pacate, cum este", a afirmat vineri in conferinta de presa Paul Porr.

USR Sibiu si-a propus sa depaseasca pragul de 25.000 de semnaturi alocate pentru judetul Sibiu. "In prima luna se vor strange semnaturi atat la cortul amplasat in fata magazinului Dumbrava, de luni pana duminica, de la ora 8.00 la ora 20.00, cat si la sediul USR Sibiu, B-dul Victoriei, nr. 14, de luni pana vineri de la ora 9.00 la ora 14.00", se arata intr-un comunicat al USR.

Initiativa USR are ca scop modificarea articolul 37 din Constitutie care reglementeaza dreptul de a fi ales, prin adaugarea unui nou alineat: "(3) Nu pot fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii".

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri