Primaria Municipiului Bucuresti, condusa de Gabriela Firea, a depistat o noua problema majora in Bucuresti, pe langa poluare, cladiri care cad sau trafic infernal – lipsa cismelelor de pe langa biserici. Astfel, PMB va investi peste 1 MILION de lei pentru o retea de 50 de cismele, jumatate urmand a fi amplasate pe langa mai multe biserici.

Proiectul va fi implementat de catre Directia Utilitati Publice.

“Ca urmare a necesitatii dotarii spatiilor intens circulate pietonal cu cismele publice de apa potabila, tinand cont de conditiile climatice deosebite ale perioadelor de vara din ultimii ani, respectiv temperaturi care in timpul verii depasesc in Municipiul Bucuresti +35 de grade Celsius la umbra si peste +45 de grade la nivelul asfaltului, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia de specialitate, a comandat operatorului sistemului de alimentare cu apa si canalizare din Municipiul Bucuresti, SC Apa Nova, intocmirea unui proiect tehnic a carei aplicare sa conduca la rezolvarea acesei problematici”, se arata in expunerea de motive a unui proiect de hotarare care va fi supus aprobarii in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), de joi.

Astfel, urmare a realizarii acestui proiect, au fost identificate 50 de locatii (statii RATB, spitale, biserici si locuri unde se organizeaza evenimente publice) unde exista conditii tehnice pentru amplasarea acestor cismele, scrie Adevarul.ro.

Cismelele vor fi amplasate in zone precum Gara de Nord, Gara Basarab, Piata Ion Mihalache, Domenii, Piata Victoriei, Piata Romana, Spitalul Fundeni, Spitalul Universitar sau Piata Mihail Kogalniceanu. De asemenea, jumatate dintre cele 50 de cismele vor fi montate in perimetrul mai multor biserici din Capitala.

Potrivit proiectului, valoarea investitiei, din bugetul PMB, va fi de 1.073.934 lei, cu tot cu TVA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri