Intrebat despre decizia majoritatii parlamentare de a infiinta o Comisie speciala care sa modifice legile securitatii nationale, Klaus Iohannis a tinut sa precizeze ca este important ca acest demers sa fie facut in colaborare cu Presedintia, cu CSAT, cu Guvernul, Armata si serviciile secrete, scrie Digi24. De asemenea, el a subliniat faptul ca PSD vrea "sa acapareze" toate institutiile statului.

Cu privire la subiectul infiintarii unei Comisii speciale care sa modifice legile securitatii nationale, Klaus Iohannis a spus ca exista doua scenarii - unul "prost", in care PSD este dornic sa ocupe toate institutiile statului, “sa le acapareze, sa forteze schimbari ale legislatiei in domeniu securitatii nationale, in sensul unui control politic”, iar al doilea scenariu, pe care si-l doreste, ar fi acela in care Coalitia PSD-ALDE coopereaza cu toate institutiile din domeniu.

“Este evident ca securitatea nationala este o tema atat de importanta, incat ea nu poate fi ocupata de o singura institutie. De aceea, si in Constitutie toate institutiile mari au un rol in asigurarea securitatii nationale, incepand de la Presedinte, la CSAT, la Parlament, la Guvern si, binetnteles, la entitatile de specialitate - Armata, servicii si asa mai departe. In acest sens, cred ca este important sa intelegem ca orice demers facut de vreuna din aceste parti pentru a schimba sau a imbunatati cadrul general are nevoie de colaborarea tuturor celorlalti”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis, intrebat cum vede infiintarea unei Comisii care sa modifice legile securitatii nationale.

“In acest context, sunt imaginabile doua scenarii – un secenariu ar fi ca un PSD dornic sa ocupe toate institutiile statului, sa le acapareze, sa forteze schimbari ale legislatiei in domeniu securitatii nationale, in sensul unui control politic fara sa colaboreze cu Presedintia, CSAT, Armata, serviciile. Acesta este un secenariu prost”, a spus el.

“Alt scenariu, o coalitie responsabila, care intelege nevoia modernizarii legislatiei in domeniu securitatii nationale se apuca sa lucreze pe aceste teme foarte importante, colaboreaza cu presedintele, cu CSAT, inclusiv cu reprezentantii serviciilor vizate si in final se obtine ceea ce ne dorim cu totii: o legislatie modernizata, europeana, o legislatie care intr-adevar conduce la un cadru care permite o securitate nationala moderna, care permite sa ii spunem cetateanului <<da, statul roman este capabil si are toate instrumentele si legislatia aferenta pentru a va apara asa cum doriti cu totii>>”, a mai declarat Iohannis.

Presedintele a mai spus ca isi doreste cel de al doilea scenariu si are speranta ca acest scenariu de colaborare va deveni realitate.

Intrebat daca Administratia pezidensiala a fost contactata in legatura cu infiintarea acestei comisii, Iohannis a spus ca pana acum nu a fost nimeni contactat "Banuiesc ca, dupa ce astazi se infiinteaza comisia speciala, se vor apuca sa isi noteze care sunt partenerii importnti in aceste discutii”, a adaugat Iohannis.

Plenul Parlamentului decide miercuri cu privire la infiintarea comisiei speciale care sa modifice legile securitatii nationale si a comisiei speciale pentru elaborarea Codului administrativ, conform deciziei Birourilor Permanente ale celor doua Camere.

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri