Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca nici Legislativul si nici Executivul nu au in vedere nationalizarea Pilonului II de pensii, el precizand ca cei care au cotizat la fondurile obbligatorii adiinistrate privat nu vor pierde la pensie, scrie Digi24.

”Nu are nici Guvenul, nici Parlamenrul in intentie sa nationalizeze Pilonul II de pensii. Este o informatie eronata, este o minciuna” a afirmat Dragnea intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri.

Dragnea: Nu va pierde nimeni la pensie

Dragnea a adaugat ca „nu va pierde nimeni la pensie” si ca niciunul dintre cei care au cotizat la Pilonul Ii nu are pensia pusa „in pericol” .

Nerespectarea graficului de crestere a contributiilor la pensiile administrate privat a dus la o acumulare mai mica cu 12,9% in conturile romanilor in ultimii zece ani, impactul la nivelul Pilonulului II fiind de 1,1 miliarde de euro, potrivit prezentarii sustinute marti de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) in Comisia economica din Senat.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intrebat despre intentia de nationalizare a Pilonului II de pensii, ca PSD "a facut un hobby din a schimba tot ce functioneaza in Romania", spunand ca "se poate guverna si asa, insa nu cu rezultate bune".

Citeste si:
Liviu Dragnea, adus in instanta ca martor in dosarul lui Zgonea
Liviu Dragnea, adus in...

"Aceste vesnice schimbari nu aduc decat bulversari si incertitudini. Am observat ca PSD a facut un hobby din a schimba tot ce functioneaza in Romania, a schimbat sistemul de impozite si taxe, a marit salariile pana cand le-a micsorat, acum vrea sa desfiinteze Pilonul II de pensii. Nu este bine asa. (...) Se schimba, trebuie, nu trebuie, legile justitiei, se schimba, trebuie nu trebuie, impozitarea. Acum umblam lala sistemul de pensii, umblam la securitatea nationala. (...) Nu cred ca mergem spre o stabilitate a statutului roman, ci, dimpotriva, cred ca prea multe lucruri abordate in prea scurt timp duc la o instabilitate pe care nu si-o doreste nimeni“, a declarat presedintele Klaus Iohannis la Parlament, unde a participat la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucuresti (B9).

El a mai spus ca "se poate guverna si asa, insa nu cu rezultate bune".

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Personalul medical s-ar putea pensiona la cerere, fara penalitati