Platforma Romania 100 considera ca prin modificarile propuse la Codul penal si la cel de procedura penala coalitia PSD-ALDE se pregateste sa transforme Romania "intr-un paradis penal", cu un dispret total fata de victimele criminalitatii.

"Propunerile PSD - ALDE de modificare a Codurilor penal si de procedura penala inseamna, la prima vedere, ca traim in tara in care politicienii din coalitia de guvernare sunt disperati sa modifice legea pentru a-si scapa pielea de consecintele ei. De ce vor politicienii din coalitia de guvernare sa redefineasca grupul infractional organizat? Iata de ce: potrivit comunicatului DNA din noiembrie 2017, s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectul Dragnea Liviu Nicolae, presedinte al Consiliului Judetean Teleorman la data faptelor, pentru: constituirea unui grup infractional organizat, doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Suspectul Dragnea Liviu Nicolae este astazi presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Partidului Social Democrat, aflat la guvernare", se arata intr-un comunicat al Platformei Romania 100, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, politicienii din coalitia de guvernare vor sa dezincrimineze marturia mincinoasa si sa modifice prevederile referitoare la favorizarea faptuitorului pentru ca: "potrivit comunicatului DNA din mai 2016, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton, pentru comiterea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului".

"Cei mai importanti oameni din stat isi fac legi cu dedicatie. Cei mai importanti oameni din stat vor sa reduca la tacere DNA, institutia care a dat comunicatele mentionate mai sus, introducand, prin modificarile la Codul de procedura penala interdictia parchetelor de a comunica public despre anchete pe rol sau aflate in camera preliminara. Nu vom mai avea comunicate ale DNA, DIICOT sau ale altor structuri de parchet cu privire la puneri sub acuzare, inculpari sau trimiteri in judecata. Insa, cel mai important aspect al acestui demers politic de subminare a unei justitii independente si functionale este faptul ca niciunul dintre noi nu se va mai simti si nu va mai fi in siguranta in aceasta tara. Cetatenii romani nu-si vor mai simti copiii in siguranta in propria tara", sustin cei de la Platforma Romania 100.

Totodata, ei atrag atentia ca modificarile propuse pun in pericol pozitia Romaniei in UE, iar legile slabe si favorabile infractorilor ''vor arunca'' tara noastra ''la periferia Europei, vor atrage sanctiuni si ne vor impinge in afara nucleului dur al Uniunii sau chiar dincolo de marginile ei".

Sursa foto: Pakhnyushchy / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri