Presedintele Klaus Iohannis cere demisia premierului Viorica Dancila. "Retrag increderea acordata premierului Viorica Dancila", a tinut sa precizeze seful statului, punand accent pe nevoia de consultare intre cele doua institutii.

Presedintele Klaus Iohannis ii cere public demisia premierului Viorica Dancila, anuntand ca "doamna Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei si transforma guvernul intr-o vulnerabilitate pentru Romania".

Principalele declaratii ale presedintelui:

Ar fi trebuit sa am o intalnire cu doamna Dancila. Nu s-a mai tinut. Intalnirea urma sa aiba ca tema conflictul dintre Guvern-PSD si BNR.

Calitatea principala a BNR este independenta ei fata de Guvern si fata de alte autoritati. PSD pune sub semnul intrebarii aceasta independenta. BNR nu poate sa fie acaparat de PSD, trebuie sa ramana independent.

Politicile BNR si ale Guvernului este de dorit sa fie corelate, discutate. Am dorit sa mediez, dar doamna Dancila nu a inteles acest lucru.

Presedintele trebuia consultat in legatura cu memorandumul secret (privind mutarea ambasadei la Ierusalim, n.r.). Pe 29 ianuarie 2018, doamna Dancila jura sa respecte Constitutia, legile tarii. Inseamna nu doar ca se respecta si pricipiul colaborarii loiale, se respecta deciziile Curtii Constitutionale. Doamna Dancila a preferat sa executele ordinele de la partid. Eu retrag increderea doamnei Dancila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri