Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, sambata, la Sinaia, ca este dreptul constitutional al presedintelui sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), punctand ca nu a citit motivele de neconstitutionalitate invocate de seful statului in sesizarea privind Legea 304/2004, potrivit Agerpres.

"Este dreptul constitutional pe care presedintele il are, de a cere fie reexaminarea unei legi, fie sesizarea CCR. Evident, sunt posibile si ambele variante, adica mai intai sa ceara reexaminarea, dupa aceea sa solicite verificarea de constitutionalitate. Legile au mai trecut prin filtrul Curtii. Eu personal nu am citit motivele de neconstitutionalitate evocate de catre presedinte, incat chiar nu am cum obiectiv sa ma refer la motivele invocate de domnia sa", a spus Toader.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), vineri, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, participa, la Sinaia, la conferinta internationala organizata de Autoritatea Electorala Permanenta in parteneriat cu Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia), cu tema 'Alegeri libere, parlamente si formarea natiunii'.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri