7 Mai 2018

Toader, despre sesizarea asupra Legii 304/2004: E dreptul presedintelui, nu am citit motivele de neconstitutionalitate evocate



Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, sambata, la Sinaia, ca este dreptul constitutional al presedintelui sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), punctand ca nu a citit motivele de neconstitutionalitate invocate de seful statului in sesizarea privind Legea 304/2004, potrivit Agerpres.

"Este dreptul constitutional pe care presedintele il are, de a cere fie reexaminarea unei legi, fie sesizarea CCR. Evident, sunt posibile si ambele variante, adica mai intai sa ceara reexaminarea, dupa aceea sa solicite verificarea de constitutionalitate. Legile au mai trecut prin filtrul Curtii. Eu personal nu am citit motivele de neconstitutionalitate evocate de catre presedinte, incat chiar nu am cum obiectiv sa ma refer la motivele invocate de domnia sa", a spus Toader.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), vineri, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, participa, la Sinaia, la conferinta internationala organizata de Autoritatea Electorala Permanenta in parteneriat cu Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia), cu tema 'Alegeri libere, parlamente si formarea natiunii'.



Citeste si