Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat sambata, la Sinaia, referindu-se la modificarea Codului penal (Cp) si a Codului de procedura penala (Cpp), ca ministerul isi va sustine punctul de vedere, acolo unde sunt diferente dintre proiectul initial si cel elaborat de comisia speciala, potrivit Agerpres.

"Anul trecut, de la Ministerul Justitiei au fost elaborate si au plecat proiecte de lege pentru modificarea Codului penal si Codului de procedura penala, in sensul punerii de acord cu deciziile CCR, cele de admitere sau interpretative, in sensul transpunerii directivei privind confiscarea extinsa in Codul penal, privind prezumtia de nevinovatie in Codul de procedura penala. (...) Am elaborat proiectele de lege, le-am supus Guvernului, Guvernul le-a aprobat si am trimis proiectul de lege in Parlament. Parlamentul a conexat, sa spunem, proiectele noastre (...) cu amendamentele aduse de dansii, de catre parlamentari. Acolo unde sunt diferente intre proiectul comisiei speciale privind punerea in aplicare a deciziilor CCR si proiectul de lege plecat de la Ministerul Justitiei, prin Guvern, sigur ca noi sustinem punctul de vedere al Ministerului Justitiei, adica proiectul de lege care a plecat de la noi", a afirmat Toader.

Ministrul Tudorel Toader participa, la Sinaia, la conferinta internationala organizata de Autoritatea Electorala Permanenta in parteneriat cu Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia), cu tema 'Alegeri libere, parlamente si formarea natiunii'.

Sursa foto: Agerpres


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce spune Catalin Predoiu despre recursul compensatoriu