PSD a depus un proiect pentru modificarea legii privind alegerea presedintelui, care ar permite organizarea unei campanii electorale in scoli. La scurt timp, liderul PNL, Ludovic Orban, a criticat initiativa si a argumentat ca legea este menita sa-i faca pe copii "sa stea in cap", scrie Ziare.com.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat proiectul PSD care modifica legea privind alegerea presedintelui, afirmand ca articolul care ar permite campania electorala in scoli este menit sa-i faca pe copii "sa stea in cap". Orban le recomanda social-democratilor "sa nu se atinga de copii", deoarece in scoli nu trebuie sa se faca politica.

"Probabil incearca sa transforme copiii nostri, sa-i puna pe toti in cap in fata premierului. Pana una-alta, vad ca doamna Dancila sta in cap in fata lui Dragnea si le recomand sa nu se atinga de copiii nostri. In scoli se face educatie, in scoli se face transfer de informatii, in scoli se formeaza caractere, se formeaza personalitati, nu trebuie sa se faca politica", a declarat Ludovic Orban.

El a criticat si prevederea din proiecul de lege potrivit careia presedintele aflat in functie sa nu poata participa la campania electorala a partidului care il sustine.

PSD vrea sa schimbe regulile pentru alegerea presedintelui Romaniei

"Presedintele poate sa-si faca, in mod normal, campanie, pentru ca, prin Constitutie, beneficiaza de dreptul de a fi ales sau reales. Ca atare, orice restrangere a drepturilor presedintelui in materie de campanie, din momentul in care incepe campania, nu are sens", a mai spus Orban.

Radu Mazare se afla in...
Citeste si: Radu Mazare, fostul primar PSD Constanta, este asteptat in Romania

PSD a depus un proiect pentru a modifica legea privind alegerea presedintelui, astfel ca printre prevederi se numara si campania electorala in scoli.

Potrivit proiectului, "in unitatile militare, in sediile misiunilor diplomatice si oficiile consulare, sectiilor consulare, institutelor culturale din strainatate, precum si in penitenciare, actiunile de campanie electorala de orice tip sunt interzise".

In forma actuala a legii, "in unitatile militare, in unitatile de invatamant, in timpul programului de invatamant, in sediile reprezentantelor diplomatice, precum si in penitenciare, actiunile de campanie electorala de orice tip sunt interzise".

Judecatorii au anuntat ca...
Citeste si: ICCJ au anuntat ca judeca azi ultimul termen in dosarul lui Dragnea

Sursa foto: Cherries / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Viorica Dancila: Eliminam autorizatia de constructie