Din iunie, daca vor fi indeplinite toate procedurile, pensionarii nu vor mai primi pensiile intre 9 si 28 ale lunii, ci pana in data de 15, a decis conducerea PSD, reunita luni in sedinta Biroului Permanent National. Anuntul a fost facut de presedintele partidului, Liviu Dragnea, potrivit Digi24.

„S-a stabilit un calendar foarte strict in ceea ce priveste plata pensiilor. Acum se face intre 9 si 28 ale luni, mai ramanand doua sau trei zile pentru pensionarii care nu au fost gasiti acasa de factorii postali si sa poata sa vina la ghiseu sa-si ia banii. S-a decis, ca sa nu mai existe niciun fel de confuzie si orice pensionar sa stie exact cand primeste pensia, ca pensiile sa fie platite pana in data de 15 ale lunii. S-a facut aici ce actiune trebuie sa intreprinda fiecare institutie. La 1 ale lunii se vireaza banii catre Posta Romana, dupa care incep aceste proceduri. Calculul este facut ca in noua zile se pot achita toate prestatiile sociale si toate pensiile (...) s-au pus 15 zile, sa fie acoperitor, in asa fel incat 15 mai sa fie ultima zi in care sa se plateasca pensiile. Ramane sa se decida, astazi-maine, in care luna intra in vigoare aceasta masura, incearca sa vada daca se poate de luna urmatoare, fiind conditionati de toate aceste demersuri juridice. Problema se pune daca se incepe din iunie sau iulie ca de la 15 ale lunii sa se plateasca pensiile”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul sedintei de luni a Biroului Permanent National.

Liderul PSD a mai anuntat ca premierul Viorica Dancila a trimis Corpul de Control la Posta Romana, dupa ce in mai multe judete din tara s-au inregistrat intarzieri la plata pensiilor si a ajutoarelor sociale.

„Un subiect discutat de noi (in sedinta BPN al PSD – n.r.) se refera la modul de plata efectiva catre pensionari. Au aparut (probleme cu plata pensiilor - n.r.) in ultima perioada in anumite judete, ceea ce este inadmisibil, in conditiile in care Guvernul a transferat la timp banii catre Posta Romana. Sigur ca doamna prim-ministru a cerut explicatii la ministrul Comunicatiilor si de la conducerea Postei Romane si am aflat astazi cum stau lucrurile. Doamna premier ne-a informat ca a dispus deja Corpului de control sa faca o verificare atenta si serioasa cu privire la aceasta situatie”, a anuntat Dragnea.

Vinerea trecuta, reprezentantii Prefecturii Gorj au anuntat ca au discutat cu directorul Oficiului Judetean de Posta despre situatia persoanelor care nu au primit, in luna aprilie, pensiile sau ajutoarele sociale, si concluzia a fost ca „banii nu au venit de la Compania Nationala de Posta Romana”.

„Domnul prefect a luat legatura atat cu doamna director de la Casa de Pensii cat si cu doamna director de la Oficiul Judetean de Posta. Banii au fost virati de catre Ministerul Muncii catre Compania Nationala de Posta Romana, insa de aici se pare ca banii acestia nu au plecat catre mai multe judete, pentru ca inteleg ca nu doar judetul Gorj are astfel de probleme. Doamna director a venit in aceasta dimineata sa discute cu domnul prefect, sa-i expuna problema, a explicat faptul ca nu tine de dumneaei, pentru ca acesti bani nu au venit de la Compania Nationala de Posta Romana. Conducerea companiei a explicat ca problema se va rezolva in cel mai scurt timp, dovada e ca, in aceasta dimineata, a mai plecat o transa de bani catre pensionari”, a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Gorj, Corina Belteu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri