Liviu Dragnea, liderul PSD, condamnat penal si cercetat in multiple dosare, a declarat intr-un interviu pentru The Associated Press ca lupta anticoruptie “a mers prea departe! Am trecut in extrema in care toti cei din clasa politica ar trebui sa fie acuzati, urmariti, investigati si trimisi in judecata”, a spus, indignat, infractorul.

Liviu Dragnea crede ca, dupa ce ani de zile politicienii scapau dupa ce luau mita, agentia anticoruptie din Romania a mers prea departe in urmarirea oficialilor guvernamentali acuzati de luare de mita, frauda si alte ilegalitati, noteaza Agerpres care preia prima interviu acordat de Dragnea presei straine de cand PSD a preluat puterea.

“A fost o perioada de multi ani in care, de obicei, oricine era la putere nu era investigat”, a spus Dragnea, in primul sau interviu acordat presei straine de cand PSD a castigat alegerile in 2016. “Am trecut in cealalta extrema, in care toti cei care fac parte din clasa politica ar trebui acuzati, urmariti, investigati si trimisi in judecata”, sustine liderul PSD, conform site-ului agentiei americane de presa.

AP aminteste ca Dragnea a fost condamnat in dosarul Referendumului din 2012, fapt ce l-a impiedicat sa devina premier, si ca este vizat de asemenea de o ancheta a procurorilor intr-un alt caz. Liderul PSD neaga acuzatiile pentru care a fost condamnat, iar in cel de-al doilea caz sustine ca se va lupta “pana la final” pentru a-si dovedi nevinovatia.

Dragnea se pozitioneaza iarasi anti-UE si pro-Trump in politica externa

Dragnea a vorbit si pe politica externa si din nou a avut o pozitie care contrazice politica externa a Romaniei.

Liviu Dragnea a declarat ca sprijina decizia presedintelui Donald Trump de a reimpune sanctiuni Iranului cata vreme "Statele Unite nu s-ar fi retras din acest acord fara sa aiba informatii foarte serioase".

Dragnea a apreciat reactiile critice din partea puterilor europene, precum Marea Britanie, Franta si Germania, ca "posibil pripite". De subliniat ca pozitia sa in stat nu are competente privind politicile internationale, acestea revenindu-i in special Presedintelui tarii.

Asta dupa ce, intr-o miscare mai putin uzuala, liderii Frantei, Germaniei si Regatului Unit au semnat o declaratie comuna fata de decizia SUA de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul. Ei si-au aratat „regretul si ingrijorarea" si raman in cadrul acordului incheiat in 2015.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel si premierul britanic Theresa May au avut o discutie telefonica dupa decizia anuntata de Donald Trump si au convenit continuarea angajamentului lor in acest acord.

Liviu Dragnea considera, cu toate acestea, ca pozitia liderilor europeni este pripita. "Situatia din Orientul Mijlociu este... complexa", a spus presedintele PSD. "Unii (o) cunosc pe deplin, altii cred ca o cunosc, iar altii nu o inteleg", a aratat Dragnea.

AP aminteste in final ca Liviu Dragnea a sustinut o propunere recenta a guvernului de mutare a ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, in timp ce presedintele Klaus Iohannis, responsabil pentru politica externa, a spus ca este nevoie de mai multe discutii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri