Prim-ministrul Viorica Dancila a fost primita, vineri, in audienta privata de catre Papa Francisc, premierul multumind Sanctitatii Sale pentru atentia generoasa pe care acesta a acordat-o mereu relatiilor cu Romania si a exprimat speranta ca Sfantul Parinte va efectua o calatorie apostolica in Romania, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis AGERPRES. De asemenea, acesta a intrebat-o pe Dancila daca are puterea sa isi duca la capat mandatul de prim-ministru.

"In cursul audierii, a fost discutata si dorinta de a spori prezenta romaneasca la Vatican printr-o serie de manifestari culturale, academice si religioase de inalta tinuta, avand in vedere ca anul acesta este unul special, in care se aniverseaza Centenarul crearii statului roman modern. Inaltul oficial roman a multumit pentru punerea la dispozitie a Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo pentru instalarea expozitiei 'Comorile Romaniei la Vatican'", se spune in comunicat.

Potrivit sursei citate, premierul Viorica Dancila a subliniat importanta aprofundarii relatiilor dintre Romania si Vatican, inclusiv in contextul special al mandatului Romaniei la Presedintia Consiliului UE, "fapt ce va oferi posibilitatea transmiterii unui mesaj intregii Europe, avand in vedere vocatia ecumenica a tarii noastre".

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

"Discutiile au evidentiat apropierea de pozitii dintre Romania si Vatican legate de consolidarea proiectului european si centralitatea raportarii la radacinile crestine ale acestuia", se mai spune in comunicat.

Conform Executivului, audienta a relevat, de asemenea, congruenta de puncte de vedere dintre Romania si Sfantul Scaun privind o serie de teme de actualitate ale agendei internationale, in special in domeniul protejarii drepturilor omului si asigurarii libertatii religioase.

Citeste si:
Papa Francis a primit cadou un automobil Dacia Duster
Papa Francis a primit cadou...

Papa Francisc vine anul viitor in Romania

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca l-a invitat pe Papa Francisc sa efectueze o vizita in Romania, Suveranul Pontif raspunzand ca "la inceputul anului viitor va veni" in tara noastra.

"L-am invitat pe Papa in Romania si mi-a raspuns ca la inceputul anului viitor va veni in Romania", a declarat Viorica Dancila, vineri, la un post tv, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul Viorica Dancila a fost primita vineri in audienta privata de catre Papa Francisc.

Sefa Executivului de la Bucuresti a relatat ca, in cadrul discutiilor cu Suveranul Pontif, acesta a intrebat-o daca are puterea sa isi duca la capat mandatul de prim-ministru.

Citeste si:
Ciolacu, la finalul CEX-ului: Fostul lider este presedinte la doamne
Ciolacu, la finalul CEX-ului:...

"Raspunsul meu a fost un 'da' categoric, ca imi doresc acest lucru", a spus Viorica Dancila.

Sursa foto: Guvernul Romaniei

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat au cheltuit candidatii la prezidentiale