Carmen Dan, ministrul Administratiei si Internelor, a explicat, luni, ca proiectul de lege pe care l-a depus alaturi de alti parlamentari PSD si care prevede pedepse cu inchisoarea de la trei luni la doi ani pentru persoanele care nu respecta deciziile instantelor de a presta munca in folosul comunitatii a fost gandit in conditiile in care amenzile aplicate acestor persoane nu sunt platite, potrivit Digi24.

„Sunt situatii in care avem sute de amenzi contraventionale care nu sunt platite”, a tinut sa precizeze sefa MAI.

„Este o initiativa pe care nu o sustin doar eu, sunt si colegi de-ai mei care au semnat aceasta initiativa legislativa. Sunt atat de multe situatii in care sunt constatate si aplicate sanctiuni contraventionale care nu se platesc. Mai mult decat atat, sunt decizii ale instantelor care dispun munca in folosul comunitatii care nu se executa. (...) Sunt situatii in care avem sute de amenzi contraventionale care nu sunt platite. In acest scop a fost gandita”, a mai declarat Carmen Dan, luni, in Parlament, unde participa la sedinta Biroului Permanent National al PSD.

Peste 50 de parlamentari PSD, intre care si ministrul de Interne Carmen Dan, au depus recent la Senat un proiect de lege care prevede pedepse cu inchisoarea de la trei luni la doi ani pentru persoanele care nu se prezinta la munca in folosul comunitatii.

„Nerespectarea hotararii judecatoresti prin care s-a aplicat sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii savarsita prin neprezentarea la primar pentru luarea in evidenta si executarea sanctiunii, sustragerea de la executarea sanctiunii dupa inceperea activitatii sau neindeplinirea indatoririlor ce revin la locul de munca se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani”, se arata in proiect, care propune modificarea articolului 287 din Codul penal.

Parlamentarii PSD spun ca este necesara o astfel de masura, in conditiile in care cei care nu presteaza munca in folosul comunitatii, incalcand astfel decizii ale instantelor, nu platesc amenzile. mendarii persoanelor care refuza sa efectueze ore de munca in folosul comunitatii, in pofida deciziilor judecatoresti, nu este suficienta.

„Sunt sanctionate contraventional ori administrativ in mod constant, insa aceste sanctiuni raman doar niste cifre, niste statistici, nu se platesc, contravenientii nu au absolut nicio teama de repercusiuni, pentru ca acestea se practica. In lipsa unei legislatii coercitive, aceste persoane sunt incurajate sa comita in continuare fapte antisociale si prin exemplificare numarul persoanelor care li se alatura creste in mod alarmant”, se mentioneaza in expunerea de motive a initiativei legislative.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri