Presedintele Klaus Iohannis si premierul Viorica Dancila vor discuta marti, la Palatul Cotroceni, pe teme de politica externa, anunta Agerpres.

Seful statului i-a adresat luni o scrisoare oficiala premierului in care o invita la Palatul Cotroceni, la consultari, pentru clarificarea unor aspecte ce tin de politica externa.

"Stimata doamna prim-ministru, avand in vedere opiniile exprimate de Guvern in legatura cu evolutii recente din politica externa, in temeiul dispozitiilor art. 86 din Constitutie, va invit pentru consultari in data de 15 mai, ora 11,00, la Palatul Cotroceni. Consultarile vizeaza clarificarea unor aspecte ce tin de politica externa a Romaniei, inclusiv problematica relocarii Ambasadei Romaniei din Statul Israel, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita", se precizeaza in invitatia adresata premierului de catre presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele a precizat ca la aceasta intalnire Viorica Dancila poate fi insotita de ministrii de resort.

Guvernul a confirmat intalnirea intre premier si presedinte

In cursul serii de luni, Guvernul a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca premierul Viorica Dancila va participa, marti, la Palatul Cotroceni, la consultarile pe teme de politica externa, in urma invitatiei adresate de presedintele Klaus Iohannis.

"Domnule presedinte, in cadrul dialogului interinstitutional, am primit invitatia dumneavoastra la consultari pe teme de actualitate de politica externa, respectiv recentele evolutii din Orientul Mijlociu si relatiile bilaterale ale Romaniei cu Statul Israel. Pe aceasta cale, confirm participarea", a precizat Viorica Dancila, potrivit comunicatului Executivului.

Sambata trecuta, la Blaj, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca il va invita pe ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, pentru a-i explica pozitia adoptata de reprezentantii Romaniei la discutia de la nivelul Serviciului European de Actiune Externa al UE privind mutarea reprezentantelor diplomatice in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

In acest context, in cursul zilei de luni, premierul Dancila a declarat, referindu-se la convocarea ministrului de Externe, Teodor Melescanu, de catre seful statului, ca Iohannis trebuie sa sune la premier daca vrea sa mearga un ministru la Palatul Cotroceni.

"Daca vrea sa mearga un ministru la Cotroceni, trebuie sa vorbeasca cu primul-ministru, asa este normal. Dansul (n.r. - Klaus Iohannis) hotaraste daca trebuie sa sune sau nu. Intr-un guvern, ca sa chemi un ministru, trebuie sa vorbesti cu primul-ministru, aceasta este regula si aceasta regula trebuie respectata de toata lumea, cum si eu respect toate regulile care tin de presedinte. Este opinia dumnealui daca vrea sa mearga ministrul acolo, trebuie sa sune. Presedintele trebuie sa sune daca vrea sa mearga un ministru la Cotroceni, suntem totusi un guvern, exista anumite reguli care trebuie respectate de toata lumea", a declarat Viorica Dancila la Parlament, unde a participat la sedinta BPN al PSD.

Conform articolului 86 din Constitutie, la care face referire si Klaus Iohannis in scrisoarea adresata sefei Executivului, "presedintele Romaniei poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente si de importanta deosebita".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri