Presedintele Klaus Iohannis a taxat din nou, de la Sofia, intr-o discutie cu jurnalistii, atitudinea Guvernului Dancila in legatura cu mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim. De asemenea, acesta a afirmat ca sunt unii care vor sa induca ideea ca trebuie sa alegem intre UE si SUA, catalogand initiativa ca fiind profund toxica. Iohannis a mai spus ca pilonii politicii externe raman parteneriatul cu SUA si UE, scrie Digi24.

„Noi facem parte cu adevarat din Uniunea Europeana, ca reusim sa gafam din cand in cand este iarasi adevarat”, a declarat presedintele Iohannis. El a reprosat premierului ca s-a dus in Israel fara a se consulta nici cu presedintele, nici cu specialisti.

„O sa evaluez aceasta chestiune, dar sa mai citeasca un pic legea si sa se informeze de la sursa primara”, a spus presedintele raspunzand intrebarilor jurnalistilor in legatura cu reprosurile facute de Liviu Dragnea ca seful statului nu se consulta si nu informeaza Guvernul si Parlamentul dupa ce participa la reuniuni externe.

„N-a fost nici razboi, n-a fost nici pace” intre Palate, a mai spus presedintele. „Nu stau sa asist pana cand dam cu oistea in gard. Cred ca este obligatia mea sa atrag atentia, sa convoc la discutii. A, ca celor de la PSD nu le place sa le arate cineva oglinda, atunci sa lucreze mai cu spor, mai bine”, a adaugat Klaus Iohannis.

El a explicat ca pe subiectul ambasadei nu intram intr-o logica de adversitate cu Statele Unite. „Imi displace profund ca sunt persoane in Romania care incearca sa induca ideea ca trebuie sa alegem intre SUA si UE”, a mentionat presedintele.

Citeste si:
Guvernul Orban si-a asumat raspunderea in Parlament pe trei proiecte
Guvernul Orban si-a asumat...

Klaus Iohannis a spus, pe de alta parte, ca nu s-a pus problema ca liderii europeni reuniti miercuri si joi la Sofia sa adopte o declaratie referitoare la Ierusalim. El a spus ca subiectul nu a fost abordat miercuri seara nici macar in discutiile particulare.

Presedintele Klaus Iohannis a comentat si decizia Autoritatii Palestiniene de a-l chema pentru consultari pe ambasadorul din Romania, in urma participarii tarii noastre la ceremoniile organizate inaintea mutarii ambasadei SUA la Ierusalim. Seful statului spune ca lucrurile se vor rezolva de la sine. „Nu trebuie sa exageram nici unii, nici altii", a spus Iohannis.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PSD vrea dublarea alocatiilor pentru copii