Liviu Dragnea a amenintat cu Codul Penal „anumiti ziaristi” si „anumiti cetateni” care au vorbit in ultimele zile despre o intentie a Guvernului de a desfiinta Pilonul II de pensii. Concret, legea prevede pana la 5 ani de inchisoare pentru „comunicarea sau raspandirea (...) de stiri, date sau informatii false„ care pun „in pericol securitatea nationala”, scrie Hotnews.

Cand ziaristii l-au intrebat cum comenteaza informatiile legate de o posibila modificare a legislatiei privind Pilonul II de pensii, Dragnea a invocat faptul ca Ludovic Orban „s-a specializat in a face plangeri penale” si le-a spus ziaristilor ca exista un articol in Codul Penal care stipuleaza:

„Comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani”.

Iar informatiile privind o desfiintare sau nationalizare a Pilonului II de pensii pot „destabiliza economic si social Romania si pot aduce atingere securitatii nationale”, a argumentat seful PSD.

Intrebat concret la cine se refera, Dragnea a raspuns: „in anumite posturi de televiziune, anumiti ziaristi, anumiti cetateni vorbesc in ultimele zile de intentia guvernului de a desfiinta Pilonul II de pensii, la asta m-am referit”.

La presiunile ziaristilor, Liviu Dragnea a sustinut ca nu a „amenintat” pe nimeni, ci doar a facut o referire la „o prevedere in Codul Penal” si la faptul ca „exista presedinti de partide” care au mai depus plangeri penale (o aluzie la initiativa lui Ludovic Orban), „ca nu cumva sa va treziti cu plangeri penale”.

Ce le-a mai recomandat Dragnea ziaristilor: „va rog sa ramaneti cat e posibil sau cat sunteti lasati ancorati in realitate si in programul de guvernare”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri